|

Microsoft'tan Apache'ye 100 bin dolarlık destek

Microsoft Platform Stratejileri Yöneticisi Şevket Güler, “Daha fazla açık kaynak kodlu uygulamanın Microsoft platformlarında çalışmasını istiyoruz” dedi.

00:00 - 8/09/2008 Pazartesi
Güncelleme: 20:30 - 8/09/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Microsoft'tan Apache'ye 100 bin dolarlık destek
Microsoft'tan Apache'ye 100 bin dolarlık destek

Microsoft Platform Stratejileri Yöneticisi Şevket Güler, Microsoft'tun, Apache Yazılım Vakfı'na yıllık 100 bin dolarlık destek olması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


“Microsoft Apache Yazılım Vakfı'nın açık kaynak yazılımlar geliştirme alanındaki çabalarını destekliyor ve yapılan bağışın vakıf tarafından nasıl ve ne şekilde kullanılacağı konusunda Microsoft'un herhangi bir tasarrufu ya da müdahalesi bulunmamakta” diyen Güler, vakfın bu alanda 60'ın üzerinde projesi bulunduğunu söyledi.


Güler, “Apache Yazılım Vakfı'na yapılan bağış, Microsoft'un açık kaynak yazılım stratejisinin bir sonucudur” görüşünü de dile getirerek, şunları kaydetti:


“Microsoft'un açık kaynak yazılım stratejisi bireyler, topluluklar ve işletmelerle işbirliği yapmak üzerine kurulu. Microsoft topluluk, destek olma, ortaklık kurma ve seçim hakkı gibi dört temel konuya odaklanarak açık kaynak yazılımlar alanında işbirlikleri inşa etmekte. Daha fazla açık kaynak kodlu uygulamanın Microsoft platformlarında çalışmasını istiyoruz. Bu işbirlikleri günümüzün heterojen ve karmaşık bilişim altyapılarında, Microsoft ve diğer teknolojilerin birlikte çalışabilirliğini artırarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratmayı hedeflemekte. Microsoft etkileşimin giderek arttığı bir dünyanın, çok daha fazla insana, teknolojiyi kullanarak önceden hiç yapamadıkları bir çok şeyi yapmaları için fırsatlar sunacağına inanmakta. Bu yönde gösterilen çabaları desteklerken, diğer teknolojiler ve Microsoft teknolojileri arasındaki birlikte çalışabilirliği de genişletmekte.”



16 yıl önce