|

Mobil Dünya Barcelona'da buluşuyor

İspanya'nın Barcelona kentinde bugün başlayacak Mobil Dünya Kongresi'nde mobil cihaz üreticileri yeni ürünlerini ilk kez sergileyecek. Fuarda bu yıl dört çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefon ve tabletler, daha az enerji tüketen ekran teknolojileri, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve Android işletim sisteminin son sürümünü kullanan yeni cihazlar yer alacak

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:28 - 26/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Mobil Dünya Barcelona'da buluşuyor
Mobil Dünya Barcelona'da buluşuyor

GSM sektörünün dünya çapındaki en büyük etkinliği olan Mobil Dünya Kongresi (MWC 2012) İspanya'nın Barcelona kentinde bugün başlıyor. Dünya GSM Birliği tarafından (GSMA) düzenlenen ve 1 Mart'a kadar devam edecek etkinlikte, dünyanın önde gelen şirketleri yeni ürün ve hizmetlerini ilk kez sergileyecek. Fuarda bu yıl dört çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefon ve tabletler, daha az enerji tüketen ekran teknolojileri, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve Android işletim sisteminin son sürümünü kullanan yeni cihazlar yer alacak. Fuarda bu yıl öne çıkacak ürünler arasında, dünyanın ilk dört çekirdekli akıllı telefonları dikkat çekiyor. Dört çekirdekli işlemciler sayesinde akıllı telefonlar daha hızlı işlem yapabilir hale gelecek.

DÖRT ÇEKİRDEK YAKINDA CEPTE

Mobil Dünya Kongresi'nde geçtiğimiz yıl Samsung'un çift çekirdekli akıllı telefonu, Galaxy S2 damgasını vurmuştu. Apple'ın akıllı telefonu iPhone 4S'e karşı büyük bir satış başarısı yakalayan cihazın bir sonraki versiyonu Galaxy S3'ün ise bu yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Fuarda Sony, LG, Nokia, Motorola, HTC ve Samsung yeni ürünlerini ilk kez sergileyecek ve ileriki aylarda piyasaya çıkacak konsept ürünleri de ilk kez teknoloji meraklılarının beğenisine sunacak. Fuarda, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Phone Tango'nun da Nokia cihazlar üzerinde kullanıcıyla buluşması bekleniyor. Fuara Turkcell Teknoloji, Türk Telekom şirketlerinden Argela, Defne, HOBİM, Arti Teknoloji/Tikle, Jarbull by Globsis, Arvento, Cardtek, Dataport, D-CAT Technologies, Figen Yazılımevi, Global Payment, Komtel, P.I. Works, Penna, Jarbull by Globsis, Pordiva, Istanbul Electrical-Electronics katılıyor.


Yeni Android hızlı geliyor

Google öncülüğünde mobil cihazlar için geliştirilen Android Ice Cream Sandwich işletim sistemi de fuardaki birçok üründe yer alacak. Yeni nesil akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara daha fazla yetenek kazandıran bu işletim sistemi, halen sınırlı sayıda cihazda bulunuyor. Android 4.0 işletim sistemi kullanan cihazların bu yıl Sony, LG, Motorola, HTC ve Samsung tarafından kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra, NVIDIA'nın dört çekirdekli işlemcisi Tegra 3'ü kullanan akıllı cihazlar da Mobil Dünya Kongresi'ndeki standlarda yerini alacak. Etkinlikle ilgili gelişmelerden haberdar olmak için Twitter'da @mobileworldlive hesabını takibe alabilir.




12 yıl önce