|

MSN şifrem çalındı, nasıl geri alabilirim?

Microsoft Türkiye, Windows Live Messenger kullanıcılarının müzmin bir şikâyetine derman olmak için kolları sıvadı. İşte çalınan MSN hesabınızı geri almanın yolu ve Microsoft'tan hayatî öneriler!

Melih Bayram Dede
00:00 - 1/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 09:42 - 1/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
MSN şifrem çalındı, nasıl geri alabilirim?
MSN şifrem çalındı, nasıl geri alabilirim?

Windows Live Messenger (eski adıyla MSN Messenger) kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri, günün birinde şifrelerinin bir şekilde ele geçirilerek, hesaplarının ellerinden kayıp gidivermesidir. Yeni Şafak'a gelen yardım mesajlarından da biliyoruz, birçok kullanıcı, tıkladığı yanlış bir bağlantı ya da virüs içeren bir fotoğrafı kabul etme gibi nedenlerle, Messenger hesaplarının çalınmasıyla karşı karşıya kalıyor. Messenger hesaplarının çalınması sonucu, kullanıcının adına, arkadaş listesine ya da rastgele yerlere mesajlar gönderilmesi, hesabı çalınan kullanıcıyı çok zor durumda bırakabiliyor.

TANIMADIKLARINIZI ASLA EKLEMEYİN

Yeni Şafak'ın aldığı bilgiye göre, Microsoft Türkiye, tanımadığınız kişileri arkadaş listenize eklememenizi ve sizden şifre ya da kullanıcı adınızı isteyen e-postalara güvenmemenizi, tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları açmamanızı öneriyor. Buna rağmen hesabınız ele geçirilirse, geri almak için izlemeniz gereken yolu, Microsoft Türkiye'den Emre Tok'tan öğrendim. Messenger kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek için kolları sıvayan şirket, Türkçe olarak bir yardım videosu hazırlamış durumda. Eğer Windows Live Messenger hesabınız başkalarının eline geçtiyse, aşağıdaki adresi ziyaret ederek, hesabınızı geri alabilmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz:


Live Messenger ücretli mi oluyor?

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Windows Live Messenger'ın ücretli olması yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Yeni Şafak'ın haberine göre, Çağlayan Arkan, bloğundaki "Windows Live Messenger'ın paralı olması yönünde Microsoft'un hiçbir çalışması bulunmamaktadır." başlıklı girdisinde şunları yazdı: "Son günlerde internet ortamında gönderilen bir e-postada Windows Live Messenger hizmetinin paralı olacağı iddia edilmektedir. Bu mesaj gerçekdışı bir iddiayı yansıtmaktadır. Windows Live Messenger'ın paralı olması yönünde Microsoft'un hiçbir çalışması bulunmamaktadır. Bu gibi iyi niyetli olmayan e-posta iletilerinde 'bu mesajı tanıdıklarınıza gönderiniz' önerisi yer almaktadır. Bu önerinin amacı mümkün olduğu kadar çok Internet kullanıcısının kişisel bilgilerine ulaşmaktır. Microsoft uyarılarını web sitesi üzerinden yapmakta, duyurularında bu tür ifadelere yer vermemektedir. Bu tür kötü niyetli mesajlara itibar etmemenizi rica ederim. Benzer olumsuz etkilenmelere karşı, Microsoft sitesindeki güvenlik uyarılarını izlemenizi öneririm."


15 yıl önce