|

MÜSİAD'dan teknoloji yarışması

Biltronik- Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması'nın ikincisine başvurular başladı. Geçen yıl 500 üzerinde başvuru alan projeye bu yıl bine yakın genç dahinin başvurması bekleniyor.

00:00 - 9/09/2008 Salı
Güncelleme: 12:10 - 9/09/2008 Salı
Yeni Şafak
MÜSİAD'dan teknoloji yarışması
MÜSİAD'dan teknoloji yarışması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bilgi teknolojileri (BT) sektörünü teşvik etmek üzere düzenlenen Biltronik- Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması'nın ikincisine başvurular başladı. Geçen yıl 500 üzerinde başvuru alan projeye bu yıl bine yakın genç dahinin başvurması bekleniyor.

"Biltronik 2008 - Proje Yarışması'na üniversitelere devam eden lisans veya lisansüstü öğrenciler ile yeni mezun olmuş üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilecek. Toplam 50 bin YTL'lik parasal ödül ve dizüstü bilgisayarların dağıtılacağı yarışma için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 Cuma olarak belirlendi. Yarışma ile ilgili bilgiler ve katılım şartlarının "Biltronik - BT Proje Yarışması'nın resmi sitesi (http://www.biltronik.org) adresinden temin edilebileceği belirtiliyor.

Ticari ve endüstriyel fayda sağlayabilecek projelerin Türk ekonomisine kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ile teknoloji geliştirmenin önemi konusunda farkındalık oluşturulması, geleceğin parlak beyinlerinin ortaya çıkarılması ve gençlerimizin orijinal fikirlerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Son yıllarda bilgi sistemlerinde yaşanan hızlı gelişim ve değişim süreci yalnız bireyleri, işletmeleri değil aynı zamanda sektörlere bakış açısını da kökünden değiştirdi.

Türkiye'nin topyekün olarak bilgi çağının gereklerine ayak uydurması bilincinde olan MÜSİAD'ın, "bilgi toplumu olma yolunda en önemli adımların ve dünyadaki yaşanan tüm değişimin kaynağı olan orijinal fikirlerin uygulanabilir projelere dönüşebilmesinin eğitim anlamında donanımlı "parlak" beyinlerin aracılığıyla atılabileceğine inandığı" belirtiliyor.

MÜSİAD, Türkiye'nin bilgi teknolojilerinde önemli bir noktaya gelmesini hedefleyen Biltronik Projesi ile dereceye giren üniversite öğrencilerine mali desteğin ötesinde fırsatlar sunuyor. Dereceye girenlere KOSGEB tarafından Yeni Girişimci İş Kurma Desteği'nin verilecek olması ve iş adamları ve sanayiciler tarafından projelerin hayata geçirilme şansının ortaya çıkması aslında yarışmanın gerçek ödülü olarak gösteriliyor.

16 yıl önce