|

Netron, Intel'in vPro iş ortağı oldu

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:34 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Netron, Intel'in vPro iş ortağı oldu
Netron, Intel'in vPro iş ortağı oldu

Bilişim sektöründe hayata geçirdiği çalışmalarla ülkemiz iş dünyasına teknoloji odaklı ve yenilikçi bir vizyon sunan Netron, gerçekleştirdiği iş ortaklıklarıyla çözüm yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Netron son olarak dünya bilişim endüstrisinin önde gelen ismi Intel ile yeni bir iş ortaklığı anlaşmasına imza attı. Söz konusu anlaşmayla birlikte Netron artık Intel'in vPro Teknolojisi Genişleme ve Kurulum İş Ortağı olarak da hizmet verecek ve kurumsal müşterilerine artı değer sağlamayı sürdürecek. Netron aynı zamanda Intel vPro teknolojisine ve yararlanma yöntemlerine yönelik olarak kapsamlı eğitimler de düzenleyecek. 444 0 638 numaralı telefondan veya info@netron.com.tr e-posta adresinden hizmet hakkında detaylı bilgi alınabiliyor.


Intel'in vPro teknolojisi, yazılım ya da donanım arızası yaşanan bilgisayarlara uzmanlar tarafından cihaz kapalı veya işletim sistemi çökmüşken bile uzaktan müdahale edilebilmesini sağlıyor. vPro'nun donanım destekli uzaktan yönetim teknolojisi sayesinde BT alanındaki tamir ve bakım masrafları azalıyor, kurumların verimlilik ve kârlılığı yükseliyor. Önceki nesil bilgisayarlarda ya da yazılım çözümlerinde bulunmayan gelişmiş bir uzaktan yönetim tekniği kullanan Intel vPro teknolojisine sahip bilgisayarlar, bilgiişlem departmanlarında kullanılmakta olan BT yönetim araçlarına bugüne dek sahip olmadıkları yetenekler kazandırıyor. Böylece öngörülemeyen aksamaların yazılım ve donanım arızalarının tamir süresi %98'e dek azaltılabiliyor ve çalışanların iş verimliliği artıyor.


Intel vPro teknolojisinden yararlanan firmalar yazılım ile ilgili teknik bakım ziyaretlerini %91'e varan oranlarda azaltabiliyorlar. Benzer bir avantaj donanım arızaları için de geçerli. Intel vPro teknolojili bilgisayarlara sahip olan şirketlerin teknik bakım ziyaretlerini %56'ya varan oranlarda azaltabilmeleri söz konusunu oluyor. Böylece firmaların bilgiişlem departmanlarının iş yükü azalırken verimliliği de yükseliyor.


Intel vPro teknolojisine sahip bilgisayarlar sistem yöneticilerinin donanım seviyesinde tanımlayabildikleri güvenlik önlemleri ile kullanıcı ve işletim sisteminden bağımsız olarak korunuyor. Bu sayede internet üzerinden gelebilecek saldırılara ve virüslere karşı proaktif önlemler alınabiliyor.


vPro teknolojisine sahip bilgisayarlar kullanılmadıkları zamanlarda da sistem yöneticisinin tanımlamaları doğrultusunda otomatik olarak kapatılıp, istenilen zamanda açılarak enerji tüketimlerinde %85'e varan tasarruf sağlıyorlar.


Netron, Kasım 2008 tarihi itibariyle Intel vPro teknolojisinden yararlanacak firmalara yönelik olarak bilgilendirme, danışmanlık, fizibilite etüdü, kurulum ve eğitim hizmetleri verecek. Netron uzmanları aynı zamanda vPro teknolojisi konusunda en güncel bilgi ve gelişmeleri de öncelikli olarak çalışmalarına yansıtacaklar.


Netron Genel Müdürü Bülent Tekmen konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Netron olarak iş dünyamızın kalbinde bilişim olduğuna inanıyoruz ve işe yarayan bilişim çözümleri sunuyoruz. Tüm hizmetlerimizde hedeflediğimiz en önemli nokta, firmaların bilişim sistemlerinden ve bilgiişlem kadrolarından maksimum oranda yararlanmaları ve verimlilik ile kârlılıklarını artırarak rekabet avantajı elde etmeleri. Intel'in vPro teknolojisi tüm bu noktalarda şirketlere önemli kazanımlar sunuyor. Bu kazanımları Netron uzmanlığıyla birleştirerek tüm iş dünyamıza teknolojinin gerçek gücünden yararlanma olanağı sunuyoruz.”


Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem şunları belirtti: “Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara gelişmiş yönetilebilirlik, proaktif güvenlik, yüksek performans ve enerji verimliliği kazandıran Intel vPro teknolojisi, getirdiği katma değerlerle kurumsal müşterilerimizden büyük rağbet görüyor. Netron'un teknik danışmanları ve eğitmenleriyle yaptığımız çalışmalar ile vPro teknolojisi konusunda donanımlı bir ekip oluştu. Netron'un, vPro Teknolojisi İş Ortağımız olması ile müşterilerimiz PC yönetimlerinde gelişmiş yönetim, güvenlik ve enerji tasarrufu modellerini hızla hayata geçirebilecekler ve BT yönetiminde maliyet avantajı sağlayacaklar.”

15 yıl önce