|

Oğlu için son model araba yaptı

Merter''de tekstil işçisi olarak çalışan Aziz Şakiroğlu, topladığı parçalarla basit bir akülü arabayı modifiye ederek 3 yaşındaki oğlu Abdurrahman için son model akülü spor araba yaptı. Kendi imkanlarıyla 10 günde arabayı yapan baba Şakiroğlu, çevredeki insanların arabayı görünce şaşkınlıkla baktıklarını söyledi.

İha
00:00 - 25/08/2013 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 25/08/2013 Pazar
Yeni Şafak
Oğlu için son model araba yaptı
Oğlu için son model araba yaptı

Merter''de yaşayan ve bir tekstil işçisi olarak çalışan Aziz Şakiroğlu, 3 yaşındaki çocuğunun isteği üzerine son model akülü spor araba yaptı. Evinin altındaki

küçük bir dükkanda işe koyulan baba Şakiroğlu, piyasadaki arabalardan farklı olması için çocuk abasındaki bulunan 6 voltluk aküyü 24 volta çıkarttı. Arabanın orjinalliğini hissettirmek arabaya egsoz da bağlayan baba, Aziz Şakiroğlu, ses sistemini de unutmadı.

Oğlu Abdurrahman''ın internette bu tür arabaları çok izlediğini söyleyen Baba Aziz Şakiroğlu, ''Oğlum böyle arabaları sürekli gösteriyordu. Bende daha sonra bir akülü araba almak istedim. İnternette de bu tür arabaların çok olduğunu gördüm ve farklı bir şey yapmak için çalışmalara koyuldum. Bunun için birçok parçaları birleştirip oğluma araba yaptım'' dedi.

Oğluna yaptığı arabanın normal çocuk arabasından farklı olduğunu belirten baba Şakiroğlu, ''Arabanın direksiyonunu ve koltuğunu deri yaptım, normalde 6 voltluk aküden oluşan çocuk arabasını 24 volta çıkardım. Arabanın arkasından egzoz çıkıyor hissi vermek için de arabanın arkasından duman çıkarttık. Böylelikle normal akülü arabalardan daha hızlı gitmesini sağladık. Ses sistemi yoktu kendim ekledim. Bunların sonucunda da bir araç çıktı ortaya'' ifadelerini kullandı.

Oğlunun konuşmayı değil, araba sürmeyi bildiğini söyleyen baba Aziz, çevredeki vatandaşların oğluna ve arabaya hayretle baktığını söyledi. Hobi olarak bu işi yaptığını ifade eden baba Aziz Şakiroğlu, çevremdeki insanların aracı görünce çeşitli teklifler sunduğunu, elinden geldiğince de onlara da yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Babasının yaptığı arabayı mutlulukla kullanan minik Abdullah, ara sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tesislerine gelerek, arabasını sürüyor. Minik Abdullah, aracıyla kırmızı ışıkta duruyor, arabasını siliyor ve diğer arkadaşlarından farklı olduğunu belli etmeye çalışıyor.

11 yıl önce