|

Öğretmenlere Türk Telekom'dan Vitamin

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:29 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğretmenlere Türk Telekom'dan Vitamin
Öğretmenlere Türk Telekom'dan Vitamin

Türk Telekom, grup şirketlerinden Sebit'in Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak geliştirdiği eğitim yazılımı Vitamin'i kamu ilköğretim okulları öğretmenlerine ücretsiz olarak sunuyor

Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bilgisayar destekli eğitim yazılımı Vitamin'i hediye ediyor. Bu sayede, Türk Telekom'un grup şirketlerinden Sebit'in ilköğretim öğrenci ve öğretmenlerinin hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak geliştirdiği Vitamin'e, öğretmenlerin her yerden ücretsiz erişmesi sağlanıyor.

İlköğretim 4., 5., 6., 7., 8. Sınıf matematik, fen ve teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerini içeren ve önümüzdeki yıl içeriğine orta öğretim müfredatını da ekleyecek olan Vitamin, görsellikle desteklenen interaktif bir eğitim olanağı sunuyor. Vitamin, içerdiği 3000'den fazla canlandırma ve etkinlik ile öğretmenlere sınıf içi motivasyonu artırma, öğrencilerin derse aktif katılımı, soyut kavramları gerçek ortamda yapılamayacak deneylerle öğrencinin gözünde canlandırma ve konuyu kaçıran öğrencilerin tekrar etmeleri konularında destek sağlıyor.


Eğitim teknolojilerinin okullarda yaygın olarak uygulanmasını hedefleyen Vitamin, öğretmenlere www.mebvitamin.com adresinden erişim imkanı sağlıyor. İlk kayıtlarını çalışmakta oldukları okuldan gerçekleştirdikten sonra öğretmenler, sistemi her yerden, her servis sağlayıcısı üzerinden ve Internet'e erişilebilen her bilgisayardan ücretsiz olarak kullanabiliyor.

Türk Telekom ile MEB arasında gerçekleşen işbirliğine dayalı olarak öğretmenler, MEB'e bağlı tüm öğretmenlerin kayıtlı olduğu özlük sistemi MEBBİS'in arabirimlerinden, MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyor. MEBBİS kullanıcı adı ve şifre kullanımı, öğretmenlerin bir yandan sisteme daha güvenli giriş yapmalarını sağlarken, diğer yandan ek bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonuna ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Öğretmenler, eğitim destek hizmeti Vitamin ile ilgili olarak Avea'nın 0555 555 24 11 numaralı hattından sistemle ilgili güvenilir bilgiye ulaşabiliyor.


Türkiye'nin bilgi toplumu olması yolunda eğitimde e-dönüşümü gerçekleştirme misyonuyla geliştirilen eğitim yazılımı Vitamin'in, öğretmenlerin sistemi daha etkin olarak kullanabilmeleri için hem sistem hem de bilgisayar destekli öğrenim süreciyle ilgili eğitimleri bu hafta başlıyor. 2008-2009 öğretim yılı sonuna kadar Türkiye çapında devam etmesi planlanan eğitimlerin yanı sıra yıl boyunca uzaktan eğitim ile sistemin daha etkin kullanılması çalışmaları devam edecek.


15 yıl önce