|

Olimpiyat ustası Türkiye'de 70 milyon avro ciro yaptı

Dünya olimpiyatlarının teknolojik altyapılarını yöneten dünyaca ünlü Atos şirketi, Türkiye operasyonunda geçtiğimiz yıl yüzde 26 büyüme sağlayarak 70 milyon avro ciro yaptı

Melih Bayram Dede
00:00 - 15/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:32 - 14/03/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Olimpiyat ustası Türkiye'de 70 milyon avro ciro ya
Olimpiyat ustası Türkiye'de 70 milyon avro ciro ya

Tüm dünyada olimpiyatların teknolojik altyapı hizmetlerini sağlayan Atos, Türkiye'de geçtiğimiz yüzde 26 büyüme sağlayarak 70 milyon avro ciro yaptı. Atos, 42 ülkede, 74 bin çalışanı ile dünya genelinde toplam 8.6 milyar avro ciroya sahip. Atos Türkiye CEO'su Orhan Akbulut, “Kartal, Güneşli, İTÜ Teknokent, Düzce ve Ankara'da yerleşik olmak üzere Türkiye'de 2 bin kişilik bir ekibiz. Dünya genelinde 2020 olimpiyatları için hazırlanıyoruz. Bu olimpiyatlarda 8.5 milyar cihazın birbiriyle bağlanması gerekiyor. Türkiye'de ise önümüzde 2013 Mersin Olimpiyatları var. Bu konuyla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.

TÜRK MÜHENDİSLER ÇALIŞIYOR

Türkiye'de yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Akbulut, “NATO ihalesini kazandık. Ankara'da 100 kişilik mühendis ekibi bu konuda çalışıyor. NATO ile iki farklı projemiz var. Bunlar, yazılım ve sistem mühendisliğinden oluşuyor. Birinci projemiz, hava komuta kontrol sistemlerinin geliştirilmesi ve NATO karargâhlarına uyarlanmasını içeriyor ve bu proje 33 ay sürecek” şeklinde konuştu.

ORDU'YA ÇAĞRI MERKEZİ

Çağrı merkezi sektörüyle de Türkiye'de istihdam yarattıklarını ifade eden Akbulut, " Ordu'da bir operasyon merkezi kuruyoruz. Nisan ayında açılışı yapılacak Ordu çağrı merkezimizde 600 kişi çalışacak” dedi.



12 yıl önce