|

Oyun karakterleri gerçeğe dönüştü

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen teknolojileri fuarı 'GAMESCOM'a birbirinden ilginç oyun karakterlerini canlandıran ziyaretçiler damga vurdu.

İha
00:00 - 24/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:25 - 24/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Oyun karakterleri gerçeğe dönüştü
Oyun karakterleri gerçeğe dönüştü

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan 2013 bilgisayar oyun ve teknolojileri fuarı 'GAMESCOM'a birbirinden ilginç ve fantastik oyun karakterlerini canlandıran ziyaretçiler damga vurdu.Binlerce ziyaretçi çeken fuara çok sayıda oyun sever hayranı oldukları oyun karakterlerinin kostümleri ve makyajlarıyla geldiler.Genelde 14-28 yaş arası oyun severlerin geldiği fuarda Ironman, Tomb Raider, Assasins Creed, Resident Evil, Final Fantasy ve diğer başka pek çok karakterin ziyaretçilerce canlandırıldığı görüldü.Tüm fuarda oyunların kendisinden daha çok odak noktası haline gelen kostümlerin yanı sıra ayrıca fuar için özel olarak dizayn edilmiş robotlar, maketler, insan boyutunda oyun karakterleri fuardakilerin ilgi odağı oldu.

Kostümlü fuar ziyaretçilerinden Mark Hinger (26) ve Dorothe Egelmans (23) Final Fantasy, World of Warcraft, Skyrim, Aeon gibi FRP tarzı oyun ve oyun kahramanlarının hayranı olduklarını söyleyerek 15 yıldır bu çeşit bilgisayar oyunlarını aralıksız takip ettiklerini anlattılar.

Fuar'da Mark 'Yu-Gi-Oh' adlı oyundan 'Yami Bakura', Dorothe ise aynı oyundan 'Semy' isimli karakteri canlandırdıyor. Onlar gibi daha çok sayıda oyun karakterine hayat veren ziyaretçilerden çoğu, oyunların günlük yaşamlarının önemli bir bölümünü kapladığını, zaman aldığını ve bir süre sonra üzerinde bu kadar çok zaman geçirilen karakterlerle kendilerini özdeşleştirmeye başladıklarını ifade ediyor.

Bir çoğu 90'lı yıllarda dünyaya geldiği için kendilerini bildiklerinden beri yüksek teknoloji ve tasarım ürünü oyunlar oynadıklarını söyleyen fuarcılar arasında 6 yaşından beri belli tarz oyunları oynayan ve bunu yaşam tarzı haline getirenler de var.Fuarda ziyaretçiler için ayrıca lazer ve sensörlü silah ve vücut ekipmanlarıyla takımlar halinde mücadele edebilecekleri özel bir alan da oluşturulmuş. Uzun kuyruklarda beklemeyi göze alan ziyaretçiler özel olarak tasarlanmış bu yerde birbirlerinin ekipmanlarını saf dışı bırakıp kazanmaya çalışarak eğlenceli vakit geçiriyorlar.Bunlar birlikte oyun teknolojileri açısından bu yıl fuarın en gözde noktası ise kuşkusuz 'Virtual Reality' yani Sanal Gerçeklik ekipmanlarının tanıtıldığı bölüm oldu. Son yıllarda oyun severlerin hayallerini süsleyen VR kaskları çeşitli firmalarca geliştiriliyordu ancak henüz günümüz oyunları ile uyumlu piyasaya sürülmüş bir tane yok.Bugüne kadar ortaya çıkan versiyonlar da ev kullanımı için oldukça pahallıydı. Ancak Oculus VR firması henüz tarihini açıklamamakla birlikte ilk kez bu kaskların uyumlu oyunlarla 300 dolar gibi bir fiyata piyasaya sunmaya hazırlanıyor.Oculus VR Ürün Geliştirme Direktörü Joe Chen Sanal Gerçekliğin bilgisayar oyun teknolojilerinde kesinlikle bir sonraki adım olduğunu ifade ederek şunları söyledi:"Fuarda ziyaretçilere HD bir prototipi denetiyoruz ki şu anda hiçbir şey sizi bu kasklardan daha iyi ve gerçekçi şekilde oyunun içine koyamaz. Gerçekten oyunu yaşamanızı ve kendinizi orada hissetmenizi sağlıyor. Bir formüla yarışı bir de Hawken adlı bir robotik savaş oyununu burada denetiyoruz ama sırada hazırlamakta olduğumuz başka oyunlar da var. Yakında en sevdiğiniz oyunların içerisinde olmaya hazır olun derim. Şimdilik 300 dolar seviyesinde tutmayı hedefliyoruz ve en kısa zamanda da VR kasklarını piyasaya sunmak için uğraşıyoruz. İyi haberim şu ki; buna da yıllar değil sadece aylar uzaktayız ama kesin bir tarih verebilmek mümkün değil."

11 yıl önce