|

Oyuna dalıp çocukları unuttular

Video oyunlarına saplantılı derecede bağlanan evli bir çift, çocuklarının açlık çekmesine yol açtıkları ve diğer sağlık sorunlarına neden oldukları gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi.

Aa
00:00 - 15/07/2007 воскресенье
Güncelleme: 23:58 - 15/07/2007 воскресенье
Yeni Şafak
Oyuna dalıp çocukları unuttular
Oyuna dalıp çocukları unuttular

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde bilgisayardaki video oyunlarına saplantılı derecede bağlanan evli bir çift, çocuklarının açlık çekmesine yol açtıkları ve diğer sağlık sorunlarına neden oldukları gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi.


Yetkililer, sosyal hizmet görevlilerinin hastaneye getirdikleri, çiftin 22 aylık oğulları ile 11 aylık kızlarının ciddi şekilde beslenme bozukluğu çektiği ve hatta ölümün eşiğine geldiğinin doktorlarca belirlendiğini belirttiler.

Polis ve hastane yetkilileri, 11 aylık kızın saçlarını, kedi dışkısına bulanarak keçeleştiği için tamamen kesmek zorunda kaldıklarını, aşırı kilo kaybına uğrayan kızda ayrıca ağız enfeksiyonu, ciltte kuruma ve ciddi şekilde susuzluk sorunlarının olduğunu kaydettiler.


Soruşturmayı sürdüren yetkililer, 22 aylık erkek çocuğun ise gıdasızlık ve cinsel organlarında enfeksiyon sorunları nedeniyle tedavi altına alındığını, ayrıca hareketsiz kalmış olduğu için kaslarının gelişememesi nedeniyle yürümekte güçlük çektiğini bildirdiler.


Haklarında çocuk ihmalinden dolayı iki suçtan açılan davada suçlu olduklarını kabul eden 25 yaşındaki Michael Straw ile 23 yaşındaki Iana Straw, 12'şer yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.


Reno Gazette-Journal gazetesinin haberinde, anne ve babalarından alınarak bakıcı aileye verilen çocukların durumlarının iyi olduğu ve kilo aldıkları kaydedildi.


Gazetede yer alan haberde, evli çiftin evlerinde yemek olmasına karşın video oyunlarıyla çok meşgul olmaları nedeniyle çocuklarına yemek vermemeyi tercih ettiklerine dikkat çekildi.

17 лет назад