|

Pil ömrünü 3'e katlayan yöntem

Akıllı telefonların şarj sürelerine çözüm kum olabilir. Bilim adamları kumla pillerin şarj sürelerini 3'e katladı.

.
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Pil ömrünü 3'e katlayan yöntem
Pil ömrünü 3'e katlayan yöntem

Günümüzde çok güçlü donanımlara sahip akıllı telefon ve tabletlerin en büyük problemi hiç şüphesiz çok düşük olan pil süreleri. Çünkü mobil cihaz kullanıcıları günlük hayat içerisinde devamlı olarak cihazlarının bataryalarını kontrol etmek zorundalar ve gerektiğinde hemen her yerde cihazlarını şarj edebilmeliler. Aksi taktirde ihtiyacınız olduğu bir anda cihazınızın şarjı bitebilir.

Bilim adamları ve araştırmacılar ise bu alanda devrim niteliği taşıyacak ve şarj sürelerini arttıracak buluşlar için aralıksız çalışıyorlar. Bu konuda belki gerçek anlamda devrim niteliğinde olmasa da Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bilim adamları çok önemli bir gelişme kaydetmeyi başardılar.

Nature Scientific Report dergisinde yayınlanan habere göre, bilim adamları günümüz standart Li-ion pillerinde kullanılan anot ucu grafit materyali yerine yüksek quartz bileşeni barındıran bir kumla geliştirince, pil ömrünü 3'e katlamayı başarmışlar. Bu olayda ise kumun içerisindeki 'quartz' bileşeninin önemli bir yere sahip olduğu söyleniyor.

10 yıl önce