|

PlayStation 4 zirveyi bırakmadı

PlayStation 4 ABD''nin en çok satan oyun konsolu olma özelliğini sürdürdü.

.
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 11:58 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
PlayStation 4 zirveyi bırakmadı
PlayStation 4 zirveyi bırakmadı

Microsoft''un daha ucuz bir modeli piyasaya sürerek Xbox One satışlarını yukarıya çekme planına rağmen PS4'ün zirveyi bırakmaması Sony için bu tabloyu biraz daha anlamlı kılıyor. Redmond merkezli şirket Xbox One''ı Kinect sensörüyle birlikte satma inadından geçtiğimiz ay vazgeçmiş ve konsolun satış fiyatını 100 dolar aşağıya indirmişti.

Bu cesur hamle Xbox One''a olan ilgiyi artırsa da, PlayStation 4'ü geride bırakmasını sağlayamadı. Böylelikle Sony üst üste altıncı ayda ABD konsol pazarındaki rakiplerini geride bırakmayı başardı ve PS4'ün yeni nesil konsolların liderliğindeki pozisyonunu biraz daha kuvvetlendirmiş oldu. Sony PS4'ün pek çok yeni nesil oyun için birinci mecra olduğunu paylaşmayı da ihmal etmedi.

Microsoft Kinect''siz Xbox One''ı ABD''de 9 Haziranda satışa sunmuştu. Bu da Microsoft indiriminin etkisini henüz tam olarak ortaya koyamadığını gösteriyor. Tüm aya yayılan rakamların incelenmesiyle birlikte PS4 ve Xbox One arasındaki rekabetin son hâlini daha somut biçimde görmek mümkün olacak.

10 yıl önce