|

PlayStation 4'te Japonya'ya özel içerik

Şubat ayında satışa sunulduğu Japonya''da istediği ilgiyi göremeyen PlayStation 4, Japonya''ya özel içerikler sunarak bu durumu telafi etmeyi amaçlıyor.

.
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:44 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
PlayStation 4'te Japonya'ya özel içerik
PlayStation 4'te Japonya'ya özel içerik

Japon teknoloji devi Sony yeni nesil konsolu PlayStation 4''ü Kasım ayında Kuzey Amerika ve Avrupa''da satışa sunmuş ve kullanıcılardan büyük ilgi görmüştü. Sony''nin beklentilerinin de üstüne çıkarak oldukça başarılı bir satış grafiği izleyen PlayStation 4, nihayet Şubat ayında firmanın anayurdu olan Japonya''da da satışa sunuldu. Ancak Kuzey Amerika ve Avrupalı kullanıcıların aksine Japon kullanıcılar PS4'e yoğun ilgi göstermedi.

Japonya''da en çok satan ilk üç oyun konsolu arasına dahi giremeyen PlayStation 4''ü ülkedeki kullanıcılara daha cazip hale getirmek isteyen Sony, bu durumu tersine çevirmek için ilk adımları atıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sony yetkilisi Andrew House, kendilerinin durumun farkında olduğunu ve önümüzdeki aylarda yayınlayacakları Japonya''ya özel içeriklerle bu durumu değiştirmeyi planladıklarını belirtti. Microsoft''un kendi yeni nesil konsolu Xbox One''ı Eylül ayında Japonya''da satışa sunulacağı göz önüne alındığında, Sony''nin işi hiç de kolay görünmüyor.

10 yıl önce