|

Playstation 4'ün yeni özellikleri tanıtıldı

Sony firması Playstation 4'ün bazı özelliklerini New York'ta yapılan bir etkinlikle tanıttı.

Aa
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:58 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Playstation 4'ün yeni özellikleri tanıtıldı
Playstation 4'ün yeni özellikleri tanıtıldı

Detaylı tanıtımın haziran ayında yapılmasının ardından satışa çıkarılacak Playstation 4'ün oyun konsolunun yeni şekline ilişkin bilgi verilmezken, özellikle oyun kumandasındaki değişikler dikkati çekiyor.

Oyun görüntüleri bir tuşla sosyal medyada

LED ışıklı göstergeye sahip yeni kumandada, hareket algılama sensörleri, dokunmatik yüzey, ikili analog çubuk ve oyun içinde kaydedilen görüntülerin anında sosyal medyada paylaşılmasına yarayan bir tuş bulunuyor.

Playstation 4'te eski modellerinden farklı Xbox'larda kullanılana benzeyen "güçlendirilmiş bir bilgisayar" olacağı, bu nedenle oyun geliştirici firmaların işinin daha da kolaylaşacağı ifade ediliyor.

Satış fiyatı önceki modelinkine oldukça yakın olacak


Sony yetkilileri, Playstation 4'ün kesin satış fiyatının belirlenmemesine rağmen, Playstation 3'ün ilk çıktığı 2006 yılındaki fiyatına oldukça yakın olacağını söylüyor. Playstation 3'ün 2 farklı modelinin ilk dönemindeki Avrupa satış fiyatı 500 ve 600 dolardı.


Sony CEO'su Jack Tretton, etkinlikte gösterilmeyen yeni konsolun önceki modelleriyle boyutsal ve renksel olarak oldukça benzerlik göstereceğini, bu durumun oyun severler için büyük bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtiyor.

Tretton, asıl ayrıntılı değişikliklerin ise yaz dönemine kadar geçecek sürede açıklanacağını vurguluyor.

Uzmanlar, Playstation 4'ün eski popülerliğini yakalayamayacağını düşünüyor

Sony, yeni Playstation modeliyle yeniden insanların ilgisini çekmeyi planlarken, uzmanlar tablet bilgisayarlar ve cep telefonlarındaki oyunların popülerleştiği son dönemde bu duruma kuşkuyla yaklaşıyor.

Teknoloji analisti James McQuivey, Sony'nin önemli bir noktayı göz ardı ettiğini belirterek, "Sony, geleceğin geçmiş gibi olacağını düşünüyor ve ürettiği oyun konsolu bunun kanıtı. Tablet bilgisayarlar ve cep telefonları taşınabildiklerinden her zaman konsol oyunlarından daha çok kişiye ulaşacak" görüşünde.

Yine de Playstation 4'ün daha sonra detaylı bir şekilde açıklanacak yeni özellikleri, birçok oyun tutkunu tarafından merakla bekleniyor.

11 yıl önce