|

Prof. Dr. Alkin'den bilişimcilere tüyolar

00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:13 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Prof. Dr. Alkin'den bilişimcilere tüyolar
Prof. Dr. Alkin'den bilişimcilere tüyolar

TBD'nin, 29 Mart-1 Nisan 2012'de gerçekleştireceği 19. BİMY Semineri'nde, Türkiye'nin konumu ve bilişimin stratejik önemini vurgulayacak olan Prof. Dr. Kerem Alkin, bilişimcilere 2050'lerdeki başarıları için önemli tüyolar verecek.


Ekonomist ve Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, bilgi işlem merkezi yöneticileri ile bir araya gelecek. Alkin, Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden 19. Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri'ne (BİMY) katılacak. BİMY'19, 29 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında Gloria Golf Resort Hotel Belek-Antalya'da yapılacak.


Sektörde çalışan üst ve orta düzey yöneticilerin, mesleki gelişimi ve dayanışmalarını artırmayı amaçlayan BİMY Semineri'nde, sektördeki son gelişmeler irdelenip bilgi paylaşımında bulunulacak. Ana teması, “Bilişim Teknolojileri Gelecek Öngörüleri” olan BİMY, Alcatel Lucent'in ana sponsorluğunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenip Digital Türkiye Platformu'nun ortaklığıyla düzenleniyor.


19. BİMY'nin, 30 Mart'taki açılışına, TBD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turhan Menteş, Alcatel-Lucent Teletaş Türkiye-Azerbaycan Başkanı Murat Cenk Kıvılcım, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katılacak.


İlk gün öğleden sonra Ekonomist ve Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “Küresel kriz sonrası dünya ekonomisinde yeniden yapılanma, Türkiye'nin yeni konumu ve bilişim sektörünün stratejik önemi” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara hitap edecek. Küresel senaryolar, Türkiye'nin bölgesel ekonomi ve ticaret diplomasisinin rolü, 2050'ye doğru dünya ekonomisinde yeniden yapılanmaya dikkat çekecek olan Alkin, Türkiye için yüksek katma değere geçiş arayışlarını irdeleyip bilişimcilerin uluslar arası arenada var olabilmelerine yardımcı olacak 2050 öngörülerini açıklayacak.


Etkinlikte aynı gün, “İnovasyon ve yerli üretim: Kolay mı! Aynı dili mi konuşuyoruz?” paneli düzenlenecek. Karsan Yönetim Kurulu Üyesi, Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum; Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı, Netaş CEO'su Müjdat Altay; Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Turan Erdoğan ve Cardtek-SmartSoft'un Genel Müdürü Murat Göksenin Güzel'in konuşmacı olduğu panelde, dünya ve Türkiye'de inovasyon, inovasyonun gelişimi, riskler, kazanımlar tartışılacak.


İkinci gün sabah, Prof. Dr. Eşref Adalı'nın yöneteceği “Bilişim bulutları yere ne kadar yakın” başlıklı panelde, bulut bilişimin yaygınlaştırılmasının önündeki engeller ve bu engellerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar tartışılarak, küreselleşmenin sağladığı yeni bir iş modeli olarak bulut bilişim geleceği üzerine düşünceler aktarılacak.

12 yıl önce