|

Ramazan'da en çok ne aradık?

Yandex Ramazan ayında ülkemizde en çok hangi aramalar yapıldığını açıkladı.

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:07 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ramazan'da en çok ne aradık?
Ramazan'da en çok ne aradık?

Türkiye''ye özel geliştirdiği ürün ve servislerle İnternet kullanıcılarının beğenisini kazanan Yandex''in ramazan ayı kapsamındaki aramalarla ilgili gerçekleştirdiği analize göre Türk halkı en çok ''iftar ne zaman'' diye sordu. Bu sene ilk orucun tutulduğu 28 Haziran''dan 22 Temmuz''a kadar geçen süreyi kapsayan analiz sonuçlarına göre ''sahur vakti'' en çok merak edilen ikinci konu oldu. Yemek tarifleri ve Ramazan ile aynı döneme denk gelen Dünya Kupası maçları ve LYS ile ÖSYM tercih kılavuzu ise en çok arananlar listesine girdi.

Yandex''te yapılan yemek tarifi sorguları içerisinde en çok zeytinyağlılar arandı. Ramazanın değişmez tatlısı güllaç ise yemek tarifleri arasında ikinci en çok aranan tarif olurken, İzmir köftenin nasıl yapıldığı da aramalarda zirveye oynadı.

Dünya Kupası Ramazanı Renklendirdi

Bu sene ramazan ayıyla kesişen Dünya Kupası, ramazan süresince İnternet kullanıcılarının aramalarına da etki etti. Dünya Kupası şampiyonu olan Almanya''nın en çok zorlandığı takım olan Cezayir ile yaptığı maç en çok aranan müsabaka olarak kayıtlara geçti. İspanya-Şili mücadelesi ve Brezilya-Almanya karşılaşmaları en çok aranan diğer konular oldu. Ramazan ayı içinde çok sayıda genci ve ailesini ilgilendiren LYS tercihleri kapsamında ise ÖSYM tercih kılavuzu en çok arananlar listesindeki yerini aldı.

10 yıl önce