|

Renault, Microsoft'un desteğiyle Linux'a geçti

Yazılım devi Microsoft, bilgisayar sistemlerinde Windows ve Linux'un birlikte çalışabilirliğini sağlamak için SUSE Linux Enterprise kullanmaya karar veren Renault'ya destek verdi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/03/2008 lundi
Güncelleme: 00:40 - 3/03/2008 lundi
Yeni Şafak
Renault, Microsoft'un desteğiyle Linux'a geçti
Renault, Microsoft'un desteğiyle Linux'a geçti

Dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft, 2006 yılında açık kaynak kodlu işletim sistemi Linux'la rekabette yeni bir döneme girmiş ve Novell ile işbirliği yaparak, Linux talep eden Microsoft kullanıcılarına SUSE Linux tavsiye etmeyi öngören bir anlaşmaya imza koymuştu. Bu stratejinin bir sonucu olarak, ünlü Fransız otomotiv firması Renault, Microsoft'un da desteğiyle SUSE Linux kullanan şirketler arasına katıldı.

Microsoft, Renault'da kullanmak üzere Novell'den bin adetten fazla 3 yıllık SUSE Linux Enterprise Server Priority destek üyeliği satın aldı. Alınan hizmet, Windows ile SUSE Linux sunucuların aynı ağda uyumlu şekilde çalışmasına imkân tanıyor.

MÜŞTERİ LINUX İSTERSE SUSE VER

Yeni işbirliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Novell Global Stratejik İş Ortaklıkları Başkan Yardımcısı Susan Heystee “Novell ve Microsoft iş birliği, her iki şirketin ürünlerini müşterilerimizin kurumsal altyapılarını geliştirecek şekilde kullanmasına imkân veriyor” dedi.

Microsoft'un Lisanslama ve Stratejik Ortaklıktan Sorumlu Genel Müdürü Susan Hauser ise “Müşterilerimiz, özellikle Microsoft ürünlerinin diğer platformlar ile birlikte daha uyumlu çalışmasını istiyorlardı. Sağlanan bu iş birliği, müşterilerimizin her iki platforma yaptıkları önemli yatırımları daha da yakınlaştırarak önemli bir değer yaratıyor. Renault gibi bir müşterimize de verimli bir çözüm sunduğumuz için çok memnunuz” şeklinde konuşuyor.



il y a 16 ans