|

Restoranda iPad ile anında sipariş

Restoranlarda müşteriler artık masalarına konulan iPod veya iPad''ler üzerinden kendi siparişlerini verebilecek. PİTS Teknoloji Sistemleri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen Restoran Otomasyon Sistemi''yle siparişler mutfaktaki yazıcıya gidiyor ve böylece servis süratle gerçekleşiyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 8/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:04 - 7/10/2012 Pazar
Yeni Şafak
Restoranda iPad ile anında sipariş
Restoranda iPad ile anında sipariş

Restoranlarda kullanılan adisyon ya da el terminallerinin yerini giderek, tablet bilgisayarlı çözümler alıyor. Bu çözümlerden biri de PİTS Teknoloji Sistemleri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen ve siparişlerin masada oturan müşterinin seçimini yapmasının ardından hemen mutfağa ulaşmasını sağlayan Restoran Otomasyon Sistemi. Şirketin Genel Müdürü Cem Gezer, 'Şu anda restoranlarda kullanılan kaba ve büyük olan el cihazları yerine iPod ve iPad'in kullanılması bize uzun bir şarj süresi ve hızlı bir bağlantı sağlıyor. Diğer cihazlarda 3-5 saat aralığında biten pil seviyesi yerine yaklaşık 36 saatlik bir kullanım süresi sağlıyoruz. Cihazın sorunsuz çalışması, fiyatının diğer cihazlara göre makul olması ve istenildiği takdirde diğer iPod uygulamalarının da kullanılması tercih edilen bir sistem olmasını sağlıyor' dedi.

ZAMAN VE PARADAN TASARRUF

PİTS'in geliştirdiği, sistemde siparişleri artık kâğıt adisyon yerine iPod ya da iPad el terminalinden alınmasını sağlayan sistem için, restoranda öncelikle iPod ve iPad'lerin birbirleriyle iletişim kurabilmesi için bir kablosuz ağ kuruluyor. iPod ya da iPad'dan girilen siparişler anında ana dokunmatik ekranlı bir bilgisayara gidiyor ve oradan da mutfaktaki yazıcıdan aynı anda çıkması sağlanarak siparişin mutfaktaki ekip tarafından hazırlanması aşamasına hızlıca geçiliyor. Müşterinin yanında siparişin alınmasıyla zamandan büyük oranda tasarruf sağlanıyor.

Foursquare'de rezervasyon dönemi başladı

Foursquare üzerinden artık 25 bin restorana rezervasyon yapılabiliyor. OpenTable ile işbirliği yapan Foursquare, mekan sayfaları üzerinden tek tıkla rezervasyon yapmayı sağlayarak yeni bir çığır açmış oldu. Ancak Foursquare'in rezervasyon sistemi, OpenTable Türkiye'de hizmet vermediği için bizim için kullanılabilir değil. Şimdilik ABD, bazı Avrupa şehirleriyle Uzakdoğu'da sistem faaliyette. Bilgi için: opentable.com

Parmak izinden tanıyor

Sistemde ayrıca sipariş almanın yanında sipariş değişiklikleri, hesap kapama, adisyon kağıdı basma ve rezervasyon gibi bir çok değişiklik yapılabiliyor. Yazılımda ayrıca PİTS'in parmak izi okuma cihazları da kullanılarak restoran personelinin işe geliş-gidiş kontrolünün de yapılmasını sağlanarak firma sahibi işyerinde olmadığı durumlarda bile çalışanlarının denetimi rahatlıkla yapabiliyor. Ayrıca ana yazılım otomatik olarak belirtilen e-posta adreslerine günlük satış cirolarını ayrıntılı şekilde gönderebiliyor


11 yıl önce