|

RTÜK Başkanı'nı yanlış anlamışız!

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2009 Salı
Güncelleme: 10:12 - 24/11/2009 Salı
Yeni Şafak
RTÜK Başkanı'nı yanlış anlamışız!
RTÜK Başkanı'nı yanlış anlamışız!

İnternetin denetiminin kendilerine verilmesi gerektiği şeklindeki beyanatı basına yansıyan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, yanlış anlaşıldığını söyledi.


Dursun, dün yaptığı açıklamada, bazı ülkelerde internetin RTÜK benzeri kuruluşların bünyesine verildiğini, fakat Türkiye'de internet konusunun Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bünyesinde yer aldığını ifade etmişti.


RTÜK olarak internetin yayıncılık boyutuyla ilgilendiklerini, bu bakımdan Türkiye'de bir yetki karmaşasının yaşandığını dile getiren Dursun, “İki üç kurum arasında yetki dağıtılmış olduğundan dolayı, internet konusunda bir karmaşa var. Bu karmaşanın giderilebilmesi için kişisel kanaatim, RTÜK'ün yetki alanına verilmesi gerekir internet konusunun. Çünkü internet, veri akışının ötesinde bir yayıncılık teknolojisine dönüşüyor” diye konuşmuştu.


Dursun, bugün yaptığı açıklamalarda ise, “Türkiye'de radyo televizyon yayıncılık boyutu RTÜK dahilinde. Farklı otoriteler arasında dağılmış bulunan yönetim konusu ister istemez bir koordinasyon problemini gündeme getiriyor. 'Türkiye'de bu koordinasyon sorunun halledilmesi için internet konusunun düzenlenmesi ve denetlenmesi tek bir idari otoriteye verilmesi doğru olur dedim. Tek otorite RTÜK olabilir, Bilgi Teknolojileri Kurumu olabilir… İlla RTÜK olsun demedim.” şeklinde konuştu.

14 yıl önce