|

Samsung cepte Nokia'yı geçti

Araştırma şirketi Strategy Analytics'in yayımladığı son rakamlara göre, dünyanın en büyük cep telefonu şirketi Nokia, satışlarda birinciliği Samsung'a kaptırdı.

00:00 - 27/04/2012 Cuma
Güncelleme: 12:46 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Samsung cepte Nokia'yı geçti
Samsung cepte Nokia'yı geçti

Nokia 1998 yılında, cep telefonu satışlarında birinci sırayı Motorola'dan almış ve o zamandan bu yana da yerini korumuştu. Fakat 2012'nın ilk çeyreğinde 93 milyon cep telefonu satan Samsung, 83 milyon cihaz satan Nokia'yı geçmiş oldu.


Şirketin net kârı ise ilk çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81'lik bir artışla 4,5 milyar dolara çıktı.


Samsung aynı zamanda dünyanın en büyük televizyon ve düz ekran üreticisi.


Samsung şirketi yöneticilerinden Robert Yi, "Temel üretim alanlarımızda rekabet gücümüzü artırırken, kazançlarımızdaki artış eğiliminin devam etmesini bekliyoruz" dedi.


Akıllı telefon satışlarında da kârlarını geçen yıla göre yüzde 86 artırdığını açıklayan Samsung, Galaxy serisi telefonlarının sonuncu modelini 3 Mayıs'ta piyasaya çıkarıyor.


Şirket, çok tutulan Galaxy serisi sayesinde akıllı telefon satışlarında Apple'ı yakalamıştı.


Şimdi birçok gözlemciye göre akıllı telefon piyasasında neredeyse sadece Samsung ve Apple var.


Galaxy3'ün çıkışıyla Samsung satışlarındaki artışın devam etmesi bekleniyor.


Dünya çapında akıllı telefonlara talebin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor.


IDC araştırma kuruluşu, küresel düzeyde akıllı telefon satışlarının 2012 yılında bir yıl öncesine göre üçte bir artacağını tahmin ediyor.


Gözlemciler, sektör içindeki gücü ve sağlam büyüme eğilimi ile Samsung'un bu artıştan arslan payını alabileceğini düşünüyor.


Bununla birlikte talepteki büyümenin diğer akıllı telefon üreticilerini de yeni modeller çıkarmaya teşvik etmesi kaçınılmaz görünüyor. (BBC)

12 yıl önce