|

Samsung Galaxy S5'in Türkiye fiyatı belli oldu

Samsung'un merakla beklenen ürünü Galaxy S5, 10 gün sonra satışa çıkacak.

Habertürk
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 10:13 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Samsung Galaxy S5'in Türkiye fiyatı belli oldu
Samsung Galaxy S5'in Türkiye fiyatı belli oldu

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S5, 10 Nisan'da Türkiye'de satışa çıkıyor. 26 Mart - 8 Nisan arasında sipariş verenler 1 gün önce cihazlarına kavuşacak. Öte yandan Samsung 9 Nisan'da Türkiye'de bir lansman düzenleyerek S5'i tanıtacak. 16 GB'lık depolamaya sahip S5'in fiyatının 2.199 TL, 32 GB'lık ürümünün ise 2.300 TL'den satışa sunulması bekleniyor. Samsung'un akıllı saati Galaxy Gear'a sahip olanlar Galaxy S5'i bebek monitörü olarak da kullanılabilecek. Bebeğin 1 metre yakınındaki alana yerleştirilen Galaxy S5 cihazı, bebek ağlarsa Gear'a titreşim yollayacak.

SAMSUNG CEOSU 1.6 MİLYON DOLAR FARK ATTI

Dünyanın önde gelen mobil telefon ve eğlence elektroniği şirketleri Apple ve Samsung arasındaki kıyasıya rekabet sektörün hemen her alanında devam ediyor. Bu arada dünya basını ise iki şirketi mümkün olan her alanda kıyaslamaya devam ediyor. ABD basınında yer alan haberlerde iki şirketin tepe yöneticilerinin yıllık kazançları masaya yatırıldı. Elde edilen verilere göre Güney Koreli Samsung'un cep telefonu bölümü CEO'su J.K. Shin'in geçen sene maaş ve primlerden oluşan toplam gelirleri 5.8 milyon dolara ulaştı. Bu yıl şirketin ilk defa yaptığı gelir durumu bildirimi ile Shin'in, Apple CEO'su Tim Cook'tan daha fazla kazandığı anlaşıldı. Apple'ın tepe yöneticisi olan Cook'un 2013 yılı geliri 4.2 milyon dolar seviyesinde kaldı. Bu rakam 2012'de 4.1 milyon dolardı. Samsung'dan yapılan açıklamada ise Shin'in şirket dahilinde en çok kazanan yönetici olmadığına işaret edildi.

2009'DA GELDİ

Samsung'un eğlence elektroniği ve yedek parça bölümü CEO'su, Shin'den daha fazla kazanıyor. Samsung'un hem kurucusu hem de yönetim bölümündeki yetkililer kurumsal kimlik taşımadıkları için elde ettikleri gelir konusunda açıklama yapmak zorunda değil. J.K. Shin, 2009 yılından beri Samsung'un cep telefonu bölümünün CEO'su durumunda. Şirketin küresel cep telefonu sektöründe büyük başarılara imza atan Galaxy model serisi de yine Shin'in öncülüğünde geliştirildi. Uzmanlar, özellikle bu seriyle Samsung'un, Apple'ın dünya piyasalarındaki etkinliğine rakip hale geldiğine işaret ediyor.

10 yıl önce