|

Samsung Tizen'in çıkış tarihi belli oldu

Samsung'un merak edilen Tizen telefonu hakkındaki son gelişmeler bekleyenleri sevindirecek. Güney Koreli teknoloji devi, Tizen cihazını tanıtmaya hazırlanıyor.

Reuters
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:42 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung Tizen'in çıkış tarihi belli oldu
Samsung Tizen'in çıkış tarihi belli oldu

Samsung'un Tizen işletim sistemli akıllı telefonu hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bir süredir gündemde olmayan cihazın 2014 yılının ikinci çeyreğinde tanıtılacağı belirtiliyor. Reuters haber ajansının verdiği bilgilere göre, ilk Tizen'li cihaz için Samsung çalışmalarının sonuna geldi.

Üst sınıf modelle başlayacak

Samsung ürün stateji takımı kıdemli başkan yardımcısı Yoon Han-kil'in açıklamalarına göre, şirketin ilk Tizen tabanlı telefonu üst sınıf olacak. Bu ilk modeli orta segment bir cihazın takip etmesi planlanıyor. Cihazların piyasaya çıkış tarihi kesinleşmese de, ilk modelin yaz aylarında gelebileceği belirtiliyor.

Yeni giyilebilir ürünler geliyor

Tizen akıllı telefonun yanısıra giyilebilir ürünler alanında da çalışmalar sürüyor. Yeni nesil akıllı saatleri Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo'da Tizen işletim sistemini kullanan Samsung'un Android tabanlı giyilebilir ürünlerini de yıl içinde tanıtması bekleniyor.

10 yıl önce