|

Sanal ortamda güvenli haberleşme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonuyla başlatılan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmetleri'nin Rixos Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bugün yeni bir hizmet olan KEP Hizmeti'ni kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Aa
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:35 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sanal ortamda güvenli haberleşme
Sanal ortamda güvenli haberleşme

Yapılan bu işin PTT tarafından takip edileceğini bildiren Yıldırım, bu işin, elektronik yani sanal ortamda güvenli haberleşme sistemi olduğunu kaydetti.

Vatandaşın hayatını kolaylaştıran hizmet

''Kalite asla tesadüf değil, akıllı bir gayretin sonucudur" diyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Burada yapılan işler, tesadüf değil. Bunun arkasında zahmetli bir çalışma var. 4 yıllık çalışma var. Hukuki altyapı, yazılımı, donanımını yapıyorsunuz. Bütün bunları tamamladıktan sonra bugün milletimizin hizmetine resmen sunmuş oluyoruz. Burada Türksat, yazılım noktasında gerekli desteği verdi. BTK, bu konuyla ilgili yasal mevzuatı oluşturdu. Birlikte çalışmanın ürünü olarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran yeni bir hizmeti bugün kamuoyuyla paylaşıyoruz.''

15 Ocak'ta yapılan Bilgi Teknolojileri Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısında, e-devlet hizmetlerinin geliştirilmesi, kurumlarla ilgili hizmetlerin tek kapıdan verilmesine yönelik görevin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verildiğini anlatan Yıldırım, kurumların yapacağı işin bu hizmetleri e-devlet kapısına aktarmak olduğunu söyledi. Daha sonra, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Bakan Yıldırım'ın e-postasına, güvenli ve resmi belge niteliği taşıyan elektronik posta gönderdi.

11 yıl önce