|

Şarj problemine 30 saniyelik çözüm

Yeni geliştirilen nano teknoloji kullanan pille 30 saniyede şarj olabilen cihazlar üretilebilecek. Geliştirme aşamasındaki teknolojinin 2016 yılında kullanıma sunulması bekleniyor

.
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 10:48 - 8/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Şarj problemine 30 saniyelik çözüm
Şarj problemine 30 saniyelik çözüm

İsrail merkezli StoreDot firması tarafından geliştirilen yeni bir pil teknolojisi şarj anlamında çığır açacak özelliklere sahip. Microsoft'un İsrail'in Tel Aviv şehrinde düzenlediği Think Next başlıklı konferansta tanıtılan nano teknoloji kullanan özel batarya 30 saniyede şarj olabiliyor.

Şimdilik prototip aşamasında olan teknolojiyle ilgili özel bir video da yayınlandı. Videoda standart bir telefonun (Samsung Galaxy S4) arkasına takılan özel bir pil ve buna bağlanan özel bir şarj aleti görülüyor.

Firmadan yapılan açıklamada bu özel pillerin binlerce kez şarj edilebileceği ifade edildi. The Next Web internet sitesine açıklamalarda bulunan StoreDot CEO'Su Doron Myersdorf, "MFE (Multi Function Electrode - Çok Fonksiyonla Elektrod) ismini verdiğimiz özel bir materyal geliştirdik. Bunun bir tarafı süper kapasitör, diğer tarafı ise Lityum elektrod gibi davranıyor. 2016 yılında seri üretime geçmeyi planlıyoruz" dedi.

Şimdilik bir telefonun içine sığabilecek kadar küçültülemeyen bu pil teknoloji halen geliştirme aşamasında. 2 yıl içinde raflardaki yerini alması beklenen pil teknolojisinin taşınabilir cihazlardaki güç sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.

10 yıl önce