|

Sebit'ten öğretmenlere özel Vitamin

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2009 Salı
Güncelleme: 21:40 - 23/11/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Sebit'ten öğretmenlere özel Vitamin
Sebit'ten öğretmenlere özel Vitamin

Türk Telekom Grubu'nun eğitim ve bilgi teknolojileri şirketi Sebit, öğretmenlere yönelik Vitamin Öğretmen Portalı açtı. İnternet ortamında bir bilgi ve paylaşım alanı olan Vitamin Öğretmen Portalı, öğretmenlerimizin ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek meslekî yetkinliklerini geliştirmelerini amaçlıyor.


Öğretmenler, bu portal ile aynı zamanda eğitimlere katılabilecekleri, eğitsel videolar izleyebilecekleri, meslektaşlarıyla bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini aktarabilecekleri, eğitsel dokümanlarını paylaşabilecekleri ve birbirleriyle iletişime geçebilecekleri yaygın bir ortama kavuşuyorlar. Vitamin Öğretmen Portalı'na http://www.vitaminogretmen.com adresinden ulaşılıyor.


Vitamin Öğretmen Portalı'nda, kişisel, meslekî ve akademik eğitimlerin yanı sıra, yine Sebit'in geliştirdiği eğitim yazılımı olan Vitamin'in derslerde kullanımıyla ilgili örnek uygulamalar da sunuluyor.


İnternet üzerinden aynı anda pek çok kullanıcının katılabildiği, yüz yüze eğitimlerin Sanal Sınıflar üzerinden verilebildiği bu modelde katılımcılar, eğitim veren uzmanı bilgisayar ekranlarından izleyebiliyor, sorularını ya da yorumlarını canlı olarak iletebiliyorlar.


Bu eğitimlerde, sınıf yönetimi, ölçme değerlendirme, motivasyon, derslerde kullanılabilecek aktivite önerileri gibi farklı ve güncel konularda içerikler, öğretmenlerin kullanımına sunuldu. Canlı eğitimlerin kayıtları, eğitim sonrasında eğitimi kaçıranlar ya da tekrar faydalanmak isteyenler için diğer pek çok eğitim videosu ile birlikte yine portalda paylaşılıyor.


Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, yaptığı açıklamada, “24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, öğretmenlerimizin kişisel ve meslekî ihtiyaçlarını karşılayan böyle önemli bir desteği veriyor olmaktan mutluyuz. Sebit olarak Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümüne katkıda bulunma misyonuyla hareket ediyor ve bu yolda en önemli görevi üstlenen öğretmenlerimizin yetkinliklerinin geliştirilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

14 yıl önce