|

Siber saldırılara karşı hazırlıklıyız

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bakanlık internet sitesine düzenlenen saldırıyla ilgili,''Saldırılar bundan sonra da olacaktır, bekliyoruz. Gerekli tedbirler için adımlarımızı attık'' dedi.

Aa
00:00 - 23/12/2012 Pazar
Güncelleme: 20:46 - 23/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Siber saldırılara karşı hazırlıklıyız
Siber saldırılara karşı hazırlıklıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile ''Yüksek Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni'' için özel uçakla Bursa'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yenişehir Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, ''Gece geç saatlerde bir hacker grubu tarafından Ulaştırma Bakanlığı'nın internet sitesine bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonrası kısa bir ara oldu ama yine kısa bir sürede internet sitesi toparlandı ve yayına devam etti. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz?'' şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, şu yanıtı verdi:

''Arkadaşlar biliyorsunuz kısa bir süre önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde, 11 Kasım'dı zannediyorum, 'siber güvenlik' maddesi vardı ve o madde kapsamında biz de siber güvenlik konusunda sunum yaptık. Burada çok önemli kararlar alındı. Siber güvenlik ülke güvenliği ile eşdeğer hale geldi. Çünkü artık internet yollarında, akıl yollarında hem ticaret var, hem devlet vatandaş işlemleri var, hem turizm seyahat işleri var. Yani sanal ortamda gerçek hayatın bütün işlemleri yapılıyor. Bu ve buna benzer saldırılar, bir kez daha internet güvenliğinin, siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu nevi saldırılar bundan sonra da olacaktır, bekliyoruz. Biz de gerekli tedbirleri almak için adımlarımızı attık, planlarımızı yaptık.''

Yıldırım, alınan tedbirlerin sorulması üzerine, ''Bir tanesi altyapının korunması. Yani altyapının herhangi bir şekilde zarar görmemesi. İkincisi, trafiğin korunması. Yani içerideki bilgilerin güvenliğinin sağlanması. Bilgilere yapılan saldırılar sonucu sistemlerin, işlemlerin yapılamaz hale gelmesinin önüne geçmek. Altyapı gruplarının detayları var. Bunları tabii burada açıklama ihtiyacı yok'' değerlendirmesinde bulundu.

11 yıl önce