|

Şikayet gelince sessiz kompresör üretti

Siirt'in Kurtalan ilçesinde kaynakçılık yapan Arafat Keklik, komşularının gürültü şikayeti üzerine sessiz çalışan bir hava kompresörü yaptı.

Aa
00:00 - 28/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:04 - 28/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Şikayet gelince sessiz kompresör üretti
Şikayet gelince sessiz kompresör üretti

Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren ve yaklaşık 20 yıldır baba mesleğini sürdüren demir doğrama ustası Arafat Keklik (37), iş yerine yakın diğer işyeri sahiplerinin gürültüden şikayet etmesi üzerine sessiz çalışan hava kompresörü yapmak için kolları sıvadı.

Keklik, uğraşları sonunda hurdacıdan aldığı iki soğutucu motorunu hava tankına bağlayarak daha önce gürültüyle çalışan hava kompresörünün sessiz çalışmasını başardı.

Keklik, yaptığı açıklamada, Kurtalan'da sanayi sitesi olmadığı için işyerlerinin ilçe merkezinde bulunduğunu belirterek, aletlerin de gürültülü çalışmasından dolayı zaman zaman çevreyi rahatsız ettiğini söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır demir doğrama atölyesini işlettiğini, işi gereği kompresör kullandığını ifade eden Keklik, "Komşularım ve civardaki esnafın gürültü şikayeti üzerine sessiz çalışan bir hava kompresörü yapmaya karar verdim" dedi.

Keklik, bunun için önce yapacağı kompresörün projesini çizdiğini, daha sonra hurdacıdan aldığı iki soğutucu motorunu hava tankına bağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Kurtalan'da sanayi sitesi yok. Çalışma saatleri de gece saatlerine kadar uzadığı için kompresörle çalışıldığında komşularımız rahatsız oluyordu. Kompresörün sesini de kısamıyorduk. Bunun üzerine kompresörün eski motorunu söküp hurdacıdan aldığımız klima motorlarını paralel olarak hava tankına bağladık. Şu an kompresör emniyetli olarak çalışıyor. Yaptığımız sessiz hava kompresörünü 200 liraya mal ettik. Diğer makinelerin de sessiz çalışması için çalışıyorum. Mesleğimizi icra ederken hiç kimsenin gürültüden rahatsız olmamasını istiyorum."

11 yıl önce