|

Sony, 8 bin kişi çıkartacak

Sony, küresel ekonomik krizle mücadele karşısında yeniden yapılanma çerçevesinde, 8 bin kişiyi işten çıkartacak.

00:00 - 9/12/2008 Salı
Güncelleme: 16:07 - 9/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Sony, 8 bin kişi çıkartacak
Sony, 8 bin kişi çıkartacak

Japon elektronik firması Sony, küresel ekonomik krizle mücadele karşısında yeniden yapılanma çerçevesinde, 8 bin kişiyi işten çıkartacak.

Sony'nin, bazı yatırımlardan çekilerek ve istihdam azaltarak, 1,1 milyar dolar tasarruf yapmayı planladığı belirtiliyor. Sony firması, dünya genelinde 160 bin kişiyi istihdam ediyor.


Öte yandan Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, Sony Eurasia'nın istihdam azaltma gibi bir yola başvurmayacağını, Türkiye'deki yatırım ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceğini bildirdi.

Noohi, yaptığı yazılı açıklamada, küresel ekonomik krizle mücadele doğrultusunda dünya genelinde birçok firmanın, bazı işçileriyle yollarını ayırdığını kaydetti.

Dünya genelinde 160 bin çalışanı olan Sony'nin de bazı yatırım planlarını erteleyerek, 2010 yılı mart ayına kadar yaklaşık 8 bin kişilik bir istihdam azaltmasına gitmek durumunda kaldığını hatırlatan Noohi, şu ifadeleri kullandı:

“Sony'nin dünya genelinde aldığı bu tedbirler çerçevesinde, Sony Eurasia'nın istihdam azaltma gibi bir yola başvurmayacağını, Türkiye'deki yatırım ve çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

15 yıl önce