|

Sony faturaları ödemedi siteleri kapatıldı

Daha önce hackerlar'la başı derde giren Sony'nin siteleri, faturalar ödenmeyince bir bir kapandı!

.
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 11:58 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Sony faturaları ödemedi siteleri kapatıldı
Sony faturaları ödemedi siteleri kapatıldı

Sony uzun süredir hack'lenme vakaları ile uğraşıyor. Özellikle son üç yılda birbiri ardına yaşanan hack olayları ile son kullanıcısını bir hayli korkutan Sony, uzun süredir konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor.

Nitekim Sony her ne yaparsa yapsın, bir şekilde sitelerinde çökme yaşamaktan kaçamayacak gibi duruyor zira geçtiğimiz Çarşamba günü Sony'nin sahip olduğu oyun sitelerinin hemen hepsi bir anda kapandı. Fakat bu seferki problem herhangi bir saldırı değil, Sony'nin gerekli faturaları ödememesinden dolayı kaynaklandı. Geçtiğimiz gün Sony Online Entertainment'e bağlı noktalardan olan www.soe.com ve

www.sonyonline.net adreslerine girmeye çalışanlar, Network Solutions'un farklı sayfalarına yönlendirildiler. Ayrıca Sony SOE'ın Everquest, Everquest 2, Landmark ve H1Z1 sitelerine girmeye çalışanlar da benzeri bir sorun ile karşılaştılar.

Sony'nin Tokyo'da bulunan merkez binasından gelen ilk açıklamada, karşılaşılan sorunun çözümü için uğraşıldığına dair bilgi verilmiş olsa da, SOE Başkanı John Smedley Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, sorunun ödenmemiş faturalardan kaynaklandığını beyan etti ve "Firmamıza gelen elektronik fatura, bir sebepten ötürü spam kutusuna düşmüş, konu bu kadar basit. Her ne kadar utandırıcı bir durum olsa da olayın arkasında başka bir sorun aramaya gerek yok. DNS ayarlarının tam anlamıyla düzeltilmesi 48 saatlik bir süreye yayılacak. Meydana gelen bu durumdan ötürü hepinizden çok özür dilerim." şeklinde bir açıklamada da bulunmaktan geri kalmadı.

10 yıl önce