|

Sony'nin yeni yıldızları dijital dürbün ve projektörlü kamera

Dijital dürbünle yüzlerce metre uzaklıktaki nesnelerin videosunu çekmek ve projektörlü kameralarla da çektiğiniz videoları bir doğum günü pastasının üzerine yansıtmak artık hayal değil.

Melih Bayram Dede
00:00 - 4/06/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:19 - 3/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Sony'nin yeni yıldızları dijital dürbün ve projekt
Sony'nin yeni yıldızları dijital dürbün ve projekt

Taşınabilir kamera pazarında satış itibariyle ilk sırada yer alan Sony, 2012'de Türkiye pazarına sunduğu ürünleri tanıttı. Şirketin en dikkati çeken ürünleri, dahili projektöre sahip kameralar ve dijital dürbündü. En üst modeli HDR-PJ740 başta olmak üzere PJ580, PJ260, PJ200 ve PJ5 modellerinde bulunan dahili projektörle çekilen videolar herhangi bir zemine 100 inçe kadar boyutlarda yansıtılabiliyor. Böylece, videoları izlemek için ayrıca bir projektöre ya da TV'ye bağlamaya gerek kalmıyor. Ayrıca yeni kameralarda geliştirilmiş titreşim önleyici özellik de dikkat çekiyor. Koşarken bile çektiğiniz videolarda titreme hissedilmiyor.


UZAKLARI YAKINA GETiRiYOR

Sony tarafından geliştirilen 'dünyanın ilk dijital dürbün' serisi, DEV-5 ve DEV-3 iki farklı modelden oluşuyor. HD formatında video kayıt yapan, 20X'e kadar dijital zoom özelliğine sahip olan Sony dijital dürbünler, GPS ile coğrafi etiketleme teknolojisiyle görüntülenen alanı da kayda lokasyon olarak ilave ederken, kaydedilen görüntülerin HDMI bağlantısı ile HD TV veya 3D TV'de izlenebilmesini de mümkün kılıyor. Dijital dürbünler daha çok spor etkinlikleri, doğa gezileri ya da avlarda tercih ediliyor


12 yıl önce