|

Sosyal medya da vergilendirilmeli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada ciddi reklam kazancı veya başka türlü kazançları bulunan şirketlerin mutlaka vergilendirilmesi gerektiğini bildirdi.

.
00:00 - 10/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 19:34 - 9/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Sosyal medya da vergilendirilmeli
Sosyal medya da vergilendirilmeli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya alanında faaliyet gösterip Türkiye'den çok ciddi reklam kazancı veya başka türlü kazanç elde eden şirketlerin mutlaka vergilendirilmesi gerektiğini bildirdi. Şimşek, söz konusu şirketlerin vergilendirilmesi konusunda önümüzdeki dönemde gerekirse OECD kurallarını bir kenara bırakabileceklerini, çünkü orada kendilerini sınırlayan bir takım kurallar olduğunu belirterek, 'Bir şirket bir ülkede faaliyet gösteriyorsa ve orada özellikle bir merkez kurmuyorsa bu kabul edilebilir bir şey değil' dedi.

SANAL DÜNYA TAKİPTE

CNBC-e'de katıldığı bir programda Twitter'ın vergilendirilmesine yönelik çalışmalara değinen Şimşek, 'Sosyal medya alanında faaliyet gösteren bir çok şirket, Twitter dahil olmak üzere, Türkiye'den haksız kazanç elde ediyorlar ve bu kazanç üzerinden verilmesi gereken vergiyi vermiyorlar' dedi. Hollanda'dan edindikleri bir robot program sayesinde artık sanal dünyada verilen tüm reklamları ve alışverişleri tespit edebildiklerine dikkat çeken Şimşek, 'Her şeyi şu anda takip ediyoruz. Şirketler bazında yaptığımız çalışmalar var, yazdığımız bazı cezalar var. O cezaları da vergiyi de ödemediler. Bu konu mahkemelere taşındı' diye konuştu.

KARAR ELİMİZİ ZAYIFLATTI

Sosyal medyada faaliyet gösterip Türkiye'den çok ciddi reklam kazancı veya başka türlü kazanç elde eden şirketlerin mutlaka vergilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, 'Aslında son Anayasa Mahkemesi kararı, bu anlamda elimizi çok zayıflattı' dedi.

10 yıl önce