|

Sosyal medya yasağı artıyor

Kurumsal firmalar, çalışanlarının mesai saatleri içerisinde çeşitli paylaşım siteleri ile sosyal medyaya girişlerini engelliyorlar. Kendi reklam ve lansmanlarını sosyal medya üzerinden yapan kurumlar, çalışanlarını mesai saatleri dahilinde bu tip sitelere sokmuyorlar.

İha
00:00 - 14/04/2013 Pazar
Güncelleme: 10:06 - 14/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Sosyal medya yasağı artıyor
Sosyal medya yasağı artıyor

Erişim Bilgisayar Bilgi İşlem Uzmanı Cem Aşkalli, şirketlerin uzak erişim ile cari hesaplarının kriptolanarak bloke edilmesi ve çalışanların sosyal medyada vakit harcamalarının engellenmesi için güvenlik duvarı satın almaya başladıklarını söyledi. Art niyetli bilgisayar dolandırıcılarının uzak erişim sistemlerini kolayca geçmeleri halinde şirketlerin cari hesap ve diğer datalarını bloke ettiklerini ve yüklü miktarda para talep ederek bunları çözdüklerini anlatan Aşkalli, bu tip saldırılar ve müdahaleler için en önemli korumanın güvenlik duvar (fire wall) sistemi kurulması olduğunu söyledi. Bu sistem sayesinde ayrıca mesaide vakit harcamaya sebep olan video ve fotoğraf paylaşım siteleri ile sosyal medyanın da engellenebildiğini belirten Cem Aşkalli, artık bu uygulamalar devlet kurumlarının bile geçtiğini söyledi.

Türkiye'de üretimi yapılan güvenlik duvarı ile şirket ortamındaki internet kullanıcılarının numaralandırılabilmesi, çıkış yapılacak sitelere sınırlama getirilmesi ve dışarıdan sisteme gireceklerin de kontrol altına alınabilmesi imkanları kurumları rahatlatıyor. Bu güvenlik duvarlarının nimetlerini sonuna kadar kullanmalarını tavsiye eden bilgi işlem uzmanları, kötü ve talihsiz bir hadise yaşanmadan güvenlik duvarı korumasına geçilmesini firmalara tavsiye ediyorlar.

Bu arada kanuni mecburiyet olarak şirket veya devlet dairesi içerisindeki iç kullanıcı kimliğinin belirlenmesini de sağlayan güvenlik duvarları, sosyal medyanın engellenerek çalışan verimliliğinin arttırılması hususunda da büyük katkı yapıyor. Son olarak Sanayi ve Ticaret Gümrük Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarına fire wall sistemi kuruluyor.

11 yıl önce