|

Sosyal medyada gece kuşuyuz

Yeni teknolojilerin içine doğan ve 'Dijital yerliler' olarak tabir edilen kuşak sayesinde teknoloji kullanımı hızla artıyor. Sosyal ağların en yoğun kullanımı gece yarısına doğru 22:00 ile 23:00 saatleri arasında zirve yapıyor

.
00:00 - 17/11/2013 Sunday
Güncelleme: 22:08 - 16/11/2013 Saturday
Yeni Şafak
Sosyal medyada gece kuşuyuz
Sosyal medyada gece kuşuyuz

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde 'Dijital Dünya ile Dans Etmek' başlıklı bir konuşma yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, sadece akıllı telefonlar üzerinden kullanılan verinin dünya çapında son 3 yılda 5 kat arttığını açıkladı. Öztürkler, sosyal medya kullanımına ilişkin çeşitli veriler paylaştı. 'Dijital yerliler' olarak tabir edilen ve yeni teknolojilerin içine doğan kuşağın sosyal ağlarla bağlantısına dikkat çeken Öztürkler, '14-25 yaş arası, en az 5 yıldır mobil cihaz kullanan, mobil teknolojilerle iç içe büyüyen bir nesil geliyor' dedi.

YAŞ ORTALAMASI 30

Yaş ortalaması 30 olan Türkiye'de 'doğuştan dijital' neslin nüfusunun diğer ülkelere göre çok yüksek olduğuna dikkat çeken Öztürkler, şunları söyledi: 'Pazarlamadan iletişime her alanda planlarımızı bu gerçeği göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Dijital yerlileri en iyi anlayan şirket olma avantajımızı Turkcell'liler için değere dönüştürmeyi sürdüreceğiz.'

İbre 900 Mbps'ye dayandı

Dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetlerinin (4G) geleceği olarak görülen hızlar, Turkcell teknolojisi ve Huawei'nin teknik desteği ile laboratuvar ortamında denendi ve 900 Mbps'e varan hızlar ölçülerek test başarıyla sonuçlandı. Turkcell, gerçekleştirdiği testte yakın geleceğin teknolojisi LTE Advanced ile 300 Mbps'a varan mobil internet hızlarını pratikte gösterdi. Testlerde 4G hızıyla streaming HD video gösterimi gerçekleştirildi. Film indirme senaryosu da başarıyla sonuçlandı. 4G hızı ile 3 boyutlu film izleme deneyimi de yapıldı. LTE Advanced teknolojisinin gösterildiği testte, en çok ilgiyi ise 900 Mbps'e varan hız gösterimi topladı. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen testte, 'geleceğin teknolojisi' olarak nitelenen 900 Mbps'e varan data hızı ile sunucu üzerinde saklanan bir dosya indirilerek maksimum hızlar gösterildi.

Bu daha başlangıç

Türkiye'nin en büyük teknoloji buluşmalarından biri olan Turkcell Teknoloji Zirvesi, iki günde 10 bin konuk ve 120 oturumda 200 fikir önderini ağırladı. Etkinliğin en önemli konuşmacılarından biri Wired dergisinin kurucu editörü ve yaşayan en ilham verici teknologlardan Kevin Kelly'di. Zirvenin ikinci gününde ana konuşmacı Kelly, Türkiye'ye her geldiğinde burada olan bitenlerden çok etkilendiğini ifade ederek, 'Yeni teknolojiler daima merkezden değil çevreden çıkar. Dünya çapındaki bir sonraki 'büyük şey' için belki de yüzümüzü buraya çevirmeliyiz. Hayatımızı değiştirecek şirket Turkcell olabilir.' dedi. Kelly, 'İmkansızın gerçekleşeceğine inanmamız gerek. Henüz geç kalmadınız. Bu daha başlangıç. Sizin de o muhteşem icadı yapmak için fırsatınız var. ' şeklinde konuştu.

Facebook hala lider

- Sosyal medya kullanımı her geçen gün mobile kayıyor.

- 10 gençten 9'u sosyal ağ kullanıcısı.

- İnternette geçirilen zamanın %69'sini sosyal medyada harcıyoruz.

- Türkiye'de Facebook, Twitter, Youtube, Instagram en popüler ağlar.

- Bu ağlarda en yoğun kullanım 22:00- 23:00 arasında. En az kullanım 04:00- 05:00 arasında.

- Youtube ve Instagram'da hafta sonu geçirilen zaman diğer ağlardan fazla.

- Hafta sonu Youtube ve Instagram kullanımı artıyor (hafta içine göre %30)

- Hafta sonu dışarı çıkıp gezenler Instagramı daha çok kullanıyor.

10 years ago