|

Symantec, Vontu'yu satın aldı

Melih Bayram Dede
00:00 - 8/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 12:10 - 8/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Symantec, Vontu'yu satın aldı
Symantec, Vontu'yu satın aldı

Dünyanın önde gelen internet güvenlik şirketlerinden Symantec, Veri Kaybı Önleme (DLP-Data Loss Prevention) çözümleri alanında faaliyet gösteren Vontu şirketini, 350 milyon dolara, nakit olarak ve hisse opsiyonlarıya birlikte satın aldığını açıkladı


Veri Kaybı Önleme çözümleri kurumlara, gizli ya da özel bilgilerin nerede depolandığı ya da nasıl kullanıldığı konusunda destek veriyor. Şirketten yapılan açıklamada, Vontu ürünlerinin, Symantec'in halizhazırdaki uç nokta ve ağ güvenliği depolama ve uygunluk çözümleri portföyünü tamamlayacağı, böylelikle Symantec'in, müşterilerine veri kayıplarının önlenmesi konusunda pazarın en kamsamlı çözümünü sağlayabileceği belirtildi.


Vontu satın almasıyla birlikte Symantec, güvenlik ve depolama çözümleri portföyüne dünyanın en iyi veri kaybı önleme-DLP- platformunu da dahil etmiş olacak. Vontu'nun Ağ ve Uç Nokta Veri Keşfi ve Koruması çözümü, kurumların gizli bilgilerinin nerede depolandığını anlayabilmelerine, sunucular, sistemler ya da uç noktalarda herhangi bir sorunla karşılaşan bu verilerin kolaylıkla bulabilmelerine ve onarabilmelerine imkan sağlıyor.


Vontu Veri İzleme ve Önleme çözümleri, gizli verilerin e-posta, web ya da IM yoluyla dış dünyaya gönderilmesini önlüyor. Aynı zamanda gizli verileri izleyerek bu verilerin uç noktalarda lokal sürücülere indirilmesini ya da çıkarılabilir medyaya kopyalanmasının önüne geçiyor. Vontu politika yönetimi, uygunsuzlukların saptanması, iş akışı, iyileştirme konularındaki ürünleriyle merkezi bir platform özelliğine sahip.

16 yıl önce