|

Tablet satışlarında kötü son

Son yayınlanan pazar raporlarına göre tabletlerde düşüş var. Mimari tarafında da hareketlilik yaşanacak.

.
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:08 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Tablet satışlarında kötü son
Tablet satışlarında kötü son

Tedarik zinciri kaynaklarına göre 2014'te tablet sevkiyatındaki büyümenin %5 ve biraz daha aşağısında olması bekleniyor. Belirtilenlere göre birinci ve ikinci kademedeki çeşitli satıcılar tabletler için sipariş miktarını azalttı ve giyilebilir cihazlara odaklandı.

Apple'ın iPad'ler için az talep görmeye başladığı, diğer satıcıların da gelecekte yüksek sevkiyat ve kar satışından yararlanmasının ise eskisi gibi olmayacağı vurgulanıyor. Kaynaklar tabletlerin yerini büyük boyutlu akıllı telefonların almaya başladığına dikkat çekti. Şu anda tablet sektöründe şiddetli fiyat rekabeti var. 299 dolarlık tabletlerin tüketicilerin ilgisini daha zor çektiği, Asus ve Lenovo gibi üreticilerin ise 199 dolar altındaki seçenekleriyle piyasada oldukları belirtiliyor.

Tablet sektöründeki fiyat rekabeti ikilemi yaşansa da, üreticiler farklı stratejiler üstüne ilerliyor. Asus aynı zamanda kaynaklarının bir kısmını akıllı telefon ürün hattına kaydırdı. Google'ın zaten uzun zamandır giyilebilir cihazlara odaklandığı biliniyor. Kaynaklara göre IT sektörü akıllı telefonlarla kombine edilmiş giyilebilir cihazlar ve uygulamalarla dolu olacağına inanıyor. Giyilebilir pazarında bu sene iWatch ile birlikte ivme kazanacağı, rekabetin beklenenden daha şiddetli olabileceği ileri sürülenler arasında.

10 yıl önce