|

Teknoloji dünyasını sallayan ürün

LG Display, geliştirmiş olduğu 18 inçlik esnek ve şeffaf ekranların prototip halini görücüye çıkardı. Esneyebilen ve katlanabilen OLED ekranlar teknoloji dünyasında hayranlık uyandırdı.

.
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:40 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Teknoloji dünyasını sallayan ürün
Teknoloji dünyasını sallayan ürün

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, geçen yıl G Flex ile başlatmış olduğu esnek ekranlar üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Son olarak LG Display, yeni bir esneyebilen OLED ekran prototipini tanıttı. Söz konusu alanda bir adım daha atan LG Display, sergilenen bu yeni ekranın oldukça esneyebilme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor.

LG'nin 18 inç büyüklüğündeki yepyeni esnek OLED ekranı, 1200x720 piksel çözünürlüğüne sahip. Söz konusu ekranı3cm'lik rulo şeklinde katlayabilmek mümkün. Esnek yapısı ile tüketicilerine oldukça kullanım kolaylığı sağlayan ekranda, tipik plastik yerine poliamid film bulunuyor. Ekranın iç kısmına sıkıştırarak döşenen bu film tabakasısayesinde ekran ince yapıya ve esneyebilme yeteneğine kavuşuyor.

Esnek ekranın yanı sıra LG Display, geliştirmiş olduğu üç katı miktarda görüntü geçirgenliği sunan şeffaf OLED ekran panelini de görücüye çıkardı. Böylece ekran daha net görüntü sunuyor.

LG Display'in SVP ve Ar-Ge Başkanı konumundaki kişi olarak bilinen In-Byung Kang, Ultra HD çözünürlüğündeki esneyebilen ve şeffaf ekranların 2017 yılında tüketiciler ile buluşacağını açıkladı.

10 yıl önce