|

Teknoloji tatile işi de getiriyor

Teknoloji hayatı kolaylaştırırken bir yandan da çalışanları sürekli 'işe bağlı' hale getiriyor. Her 10 çalışandan 7'si tatilde işle ilgili konulardan tamamen uzaklaşamıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 18/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:52 - 17/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Teknoloji tatile işi de getiriyor
Teknoloji tatile işi de getiriyor

Hayatı kolaylaştıran teknoloji, bir yandan da bizi işe daha fazla bağımlı hale getiriyor. Mobil cihazlarla her an erişilebilir olmak, iş ve özel hayatı birbirinden ayırt edilemez hale getiriyor. Bu konuda HumanGroup'un yaptığı bir araştırma, her 10 çalışandan 7'sinin tatildeyken bile işle ilgili konulardan kopamadığını, işle ilgilenmek zorunda kaldığını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların 10'da 8'i iş telefonunu, 6'sı bilgisayarını (ya da tabletini) tatilde yanında taşıdığını söylüyor. Çalışanların yüzde 48'i çalıştıkları şirketin, tatilde bağlantıda kalma ve aramalara/mesajlara yanıt vermeyi zorunlu kıldığını söylüyor. Tatil yaparken işe de zaman ayırdığını söyleyenlerin oranı yüzde 85.

DİJİTAL ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ YOK

Her kademeden 102 çalışanın katıldığı ankete göre, her 10 çalışandan 8'i tatilde iş yerinden 'birkaç kez ya da her gün' telefonla arandığını, 7'si tatilde e-postalarını, SMS'lerini sürekli ya da günde birkaç kez kontrol ettiğini söylüyor. Ankete göre tatile çıkarken, geride işlerini takip edecek birisini bırakanların oranı yüzde 62 olsa da, yüzde 38'lik kesim bu şansa sahip değil. HumanGroup Genel Müdürü Gaye Özcan, 'Dijital özgürlüğe sahip değiliz ve dinlenemiyoruz. Asıl üzücü olan ise bunu kanıksamış olmamız ve bu şekilde tatil yapmaya devam etmemiz.' diyor.


10 yıl önce