|

Telefonda sabit ücrete son

00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 09:55 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Telefonda sabit ücrete son
Telefonda sabit ücrete son

Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Telekom'un abonelerinden almakta olduğu “sabit ücret”in alınmasının hukuki olmadığına karar vererek; Türk Telekom'un 2007 yılından bu yana aldığı tüm parayı yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından yargıya taşınan ve yaklaşık 8 aydır süren Türk Telekom tarafından alınan “sabit ücretler” bundan sonra artık alınmayacak. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ni, 2008/96 Esas Nolu kararında Türk Telekom tarafından sabit ücret alınmasını hukuki bulmayarak, abonelerin lehine bir karar verdi.


TÜRK TELEKOM 600 MİLYON TL ÖDEYECEK

Mahkeme, 2007 yılından bu tarafa Türk Telekom'un aldığı parayı da yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi. Türk Telekom aboneleri, 2 senedir kesilen sabit ücret miktarı yasal faizi ile beraber kişi başı 300 TL'yi bulurken Türk Telekom'un yaklaşık 20 milyon olan abonelere ödeyeceği miktar 600 milyon TL'yi bulacak.


TÜRK TELEKOM'UN TALEBİ REDDEDİLDİ

Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda gerekçeli kararın sonra açıklanacağı bildirilerek, “Davanın kısmen kabul ve kısmen reddi ile hakem heyetinin dava konusu sözleşmenin geçersizliğine ilişkin kararının kaldırılmasına, taraflar arasındaki abonelik sözleşmesinin 23. maddesinin ilk paragrafı ve 25. maddesinin iptaline, davalı tüketiciye yönelik sabit ücret uygulamasının kaldırılması ve sabit ücret olarak ödenen bedellerin tüketiciye iadesine ilişkin hakem heyeti kararının kaldırılmasına yönelik davacı talebinin reddine dair, davacı vekili ve davalının yüzlerine karşı, kesin olarak verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı” denildi.


PARALARINI GERİ İSTEYENLER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURACAK

Türk Telekom'un fatura yolu ile tahsil etmiş olduğu sabit ücretleri tekrar geri almak için sabit hat kullanıcılarının öncelikli olarak tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Türk Telekom'un karara itiraz etmesi halinde, konu Yargıtay'ın ilgili dairesi tarafından tartışılacak. Yargıtay'ın ilgili dairesinin de Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını onaması halinde karar kesinleşecek.

15 yıl önce