|

Telekom sektörü İzmir'de herkese fırsat eşitliği isteyecek

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/03/2012 Monday
Güncelleme: 14:45 - 12/03/2012 Monday
Yeni Şafak
Telekom sektörü İzmir'de herkese fırsat eşitliği i
Telekom sektörü İzmir'de herkese fırsat eşitliği i

6. Telekomünikasyon Zirvesi, "Her eve, herkese çok hızlı internet" ana başlığı altında 16 Mart günü İzmir Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleşecek. Zirve kapsamında, telekomünikasyon sektörünün temsilcileri, Türkiye'de yüksek hızlı internetin geniş kitlelere yayılabilmesi için yapılması gerekenleri masaya yatıracak. Toplantıyda yurtdışından da çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisi katılacak.


Zirveyi organize eden Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği'nden (TELKODER) yapılam yazılı açıklamada, bugün Avrupa Birliği'nde yüksek hızlı (fiber) internetin geniş kitlelere ulaşması için, bu amacı destekleyecek hedefler, teşvikler ve rekabet desteklerinin uygulamaya konulduğu hatırlatıldı.


Açıklamada, "Birçok AB ülkesi önümüzdeki 3-5 yıl içinde evlerin yarısına 100 MB hızındaki fiber hatlarla ulaşmayı, kalan evlere de 20-30 MB hızın sağlanmasını planlamış durumda. Bu da herkesin yüksek hızlı hatlardan haberleşebilmesi için gereken 'Evlere Kadar Çok Hızlı Haberleşme Altyapısı'nın kurulmasını şart hale getiriyor." denildi.


6. Telekomünikasyon Zirvesi'ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, TELKODER Yönetim Kurulu Başkan Yusuf Ata Arıak, tüm ilgili kamu otoriteleri ile, Türk Telekom, GSM işletmecileri ve alternatif işletmeciler ile Kore, Japonya ve AB'den önemli uzmanlar katılılacak.

12 years ago