|

Televizyonda görüntülü konuşma devri başlıyor

İnternet üzerinden telefon görüşmesi yapma imkanı veren Skype, şimdi de yüksek çözünürlüklü (HD) televizyonlar üzerinden görüntülü konuşma devrini başlattı

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 22:53 - 10/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Televizyonda görüntülü konuşma devri başlıyor
Televizyonda görüntülü konuşma devri başlıyor

Yüz yüze çevrimiçi video iletişimi devriminde liderliğini devam ettirmekte olan Skype, 720p HD PC'lerdeki Skype video çağrılarına ve tüketici elektronikleri üreten ortaklarına ait internet bağlantılı geniş ekranlı televizyonlara Skype yazılımı entegre edilmesine destek verdiğini açıkladı. Skype yazılımının en son Windows sürümü, 1280 x 720 çözünürlükte 720p HD kalitesinde video çağrısını saniyede 30 kareye kadar yükselterek, kullanıcılara daha düzgün ve zengin video arama deneyimi yaşatıyor. HD video arama yapmak için kullanıcıların yüksek hızda genişbant bağlantısı, yeni bir HD webcam, 1,8 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip bilgisayar ve Skype Windows 4.2 Beta edinmeleri gerekiyor.

ÜRETİCİLERLE İŞBİRLİĞİ

Skype CEO'su Josh Silverman "HD kalitesinde Skype video çağrıları ile artık daha zengin ve daha anlamlı video arama deneyimi sunarak kullanıcılarımızı sevdikleriyle daha da yakınlaştırıyoruz" şeklinde konuştu. "Torununuzun gözlerindeki ışıldamayı veya en yakın arkadaşınızın nişan yüzüğünün taşını yakından görebildiğinizi düşünün. Skype mühendislerinin ve donanım ortaklarımızın yaratıcılığı sayesinde bu senaryolar şimdi pahalı cihazlar veya yazılımlar satın almadan mümkün." diyor. Bu arada, Skype, LG ve Panasonic ile Skype destekli HDTV ler konusunda anlaşma yaptıklarını açıkladı. Skype yazılımı, Panasonic'in 2010 VIERA CAST destekli HDTV ve LG'nin NetCast Entertainment Access taşıyan 26 yeni LCD ve plazma HDTV ürün hatlarına entegre edilecek. Her iki ürün hattının 2010 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.


14 yıl önce