|

TeliaSonera, MCT'yi satın aldı

Aa
00:00 - 17/07/2007 Salı
Güncelleme: 17:30 - 17/07/2007 Salı
Yeni Şafak
TeliaSonera, MCT'yi satın aldı
TeliaSonera, MCT'yi satın aldı

TeliaSonera AB, Amerikan MCT Corp. hisselerinin tamamını 300 milyon dolara satın aldı. TeliaSonera'dan yapılan açıklamada, TeliaSonera ve MCT Corp. arasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre, Özbekistan, Tacikistan ve Afganistan'ın lider GSM operatörlerinin MCT Corp.'un elinde bulunan hisselerinin toplam 300 milyon dolar karşılığında TeliaSonera'nın olduğu bildirildi.

Açıklamada, TeliaSonera'nın Özbekistan'ın üçüncü büyük mobil operatörü Coscom'un yüzde 99,97'sine sahip olduğu, CJSC Indigo-Tacikistan ve CJSC Ortak Girişimi Somoncom ortaklığında ise TeliaSonera'nın MCT'nin Indigo-Tacikistan'daki yüzde 60, Somoncom'daki yüzde 59,4 hissesini, Afganistan'ın en büyük mobil operatörü olan Telecom Development Company Afghanistan Limited'in (Roshan) ise yüzde 12,25'ini MCT'den satın aldığı kaydedildi.

TeliaSonera AB'nin, devir sonrası Özbekistan ve Tacikistan'daki operasyonlarını konsolide edeceği aktarılan açıklamada, Afganistan'daki operasyonun da finansal bir yatırım olarak raporlarda değerlendirileceği belirtildi.

TeliaSonera Avrasya Bölge Başkanı Tero Kivisaari, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Söz konusu satın alma, bölgeye olan bağlılığımızı ve gücümüzü artıran bir işlemdir. Ayrıca, TeliaSonera'nın Avrasya'nın lider mobil operatörü olma stratejisini de net olarak ortaya koyduğunun işaretidir” dedi.

Verilen bilgiye göre TeliaSonera, iştiraki olan Fintur Holdings ile Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova'nın lider mobil operatörlerinde çoğunluk hisselerine sahip ve bölgede uzun süredir faaliyet gösteriyor.

17 yıl önce