|

THY'den yolcularına uçakta futbol keyfi

00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 15:57 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
THY'den yolcularına uçakta futbol keyfi
THY'den yolcularına uçakta futbol keyfi

Türk Hava Yolları (THY) ile Digitürk arasında yolcuların, futbol maçlarını ilk kez kıtalar arası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan seyredebilmesine ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

THY'nin yönetim binasında düzenlenen imza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin yükselmeye devam ettiğini, bunun, uçuş güvenliği, eğitim ve alt yapıda gerçekleştirilen büyük yatırımlarla sağlandığını belirtti.

THY'nin konforunu da üst seviyelere çıkardığını, bunun yanında da yolcuların daha iyi hizmet alması için için her türlü yeniliği hayata geçirdiklerini anlatan Topçu, 'Bundan böyle Ligtv maçlarını, uçaklarımızda artık canlı olarak yolcularımıza sunacağız. Bugünden itibaren yaptığımız protokol çerçevesinde 6 Mayıs'ta oynanacak Trabzon-Fenerbahçe ve Galatasaray-Beşiktaş maçlarını Amerika uçuşlarımızda, 4 Boeing 777 uçaklarımızda canlı olarak yayınlayacağız. Bu işbirliğimiz önümüzdeki yıldan itibaren de devam edecek. Sadece uçaklarımızda değil, aynı zamanda CIP salonlarımızda da bu maçları yayınlayacağız' şeklinde konuştu.

Topçu, bir gazetecinin, 'Canlı maç izlenimi başka hangi uçuşlarda başlayacak?' şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

'THY uçaklarında bu sistem daha yeni alındı. Panasonic firmasından bu hizmeti alıyoruz. Şu anda Boeing 777-300 tipi 4 uçağımızda bu sistem var. Yani internet ve canlı yayın hizmeti verilmekte. Haziran ayı itibariyle bu sayı 7'ye, yıl sonu itibariyle de 23'e çıkacak. Bu 23 uçağımız da geniş gövdeli uçak. Dünyanın her tarafına gidiyorlar. Yani uçakların uçtuğu bütün hatlarda olacak. THY'nin bahsettiğimiz uçaklarında 6 Türk kanalı yayınlanacak. Hedefimiz içinde bunlardan biri de Ligtv. Tüm yayın akışı uçak havada olduğu sürece yayınlanacak.'

'Türk milleti futbola çok düşkün. Gol olduğu zaman uçaklarda olabilecek istenmeyen bir durum olabilir mi, bunun için güvenlik var mı?' şeklinde soru sorulan Topçu, 'Biz yolcularımızın büyük olgunluk göstereceğine inanıyoruz. Herhangi bir taşkınlık olacağını sanmıyoruz. Bu medeni bir hizmet' diye konuştu.



Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem de abonelerine bir tek göklerde ulaşamadıklarını belirterek, 'Şimdi THY sayesinde göklerde de Digitürk'ü izleyebileceksiniz. Artık yolcular 'maçı kaçırdık' diye üzülmeyecekler' dedi.

Özerdem, bir gazetecinin 'Digitürk'ün futboldaki bu kaostan dolayı abone sayısında bir düşüş var mı? Ticari yönde olan kaybınız nedeniyle bir müracaatınız var mı? Şu anda ihale olsaydı bu ücreti verir miydiniz?' şeklindeki sorusu üzerine, 'Bugünün dışında, söylediğiniz sorular çok uzun, derin ve aslında basit ama bugünle ilgisi olmadığı için cevap vermeyeceğim. Önümüzdeki yıl anlaşmamız devam ediyor. İnşallah uzun yıllar devam edecek' diye konuştu.

Törende, Ertan Özerdem'e, Hamdi Topçu THY uçak maketi, THY Genel Müdürü Temel Kotil de bir vazo hediye etti.

12 yıl önce