|

Tivibu Ev, 16 ayda 100 bin aboneye ulaştı

Tivibu platformu ile bugüne kadar 81 ilde hizmet vererek 1 milyon kişiye ulaştıklarını söyleyen TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 'Tivibu Ev'in kullanıcı sayısı ise 16 ayda 100 bine ulaştı'dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/06/2012 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 24/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Tivibu Ev, 16 ayda 100 bin aboneye ulaştı
Tivibu Ev, 16 ayda 100 bin aboneye ulaştı

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu Ev kullanıcı sayısının 100 bin aboneye ulaştığını açıkladı. Bodrum Rixos Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, Tivibu ile televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablet bilgisayar olmak üzere dört ekrandan ses, görüntü ve veri alışverişi sağladıklarını söyledi. Tivibu platformunun Türkiye'de televizyon yayıncılık anlayışını tamamen değiştiren yeni bir teknoloji olduğunu ve televizyonun kontrolünü izleyiciye verdiğini belirten Yılmaz, 'Tivibu platformumuz, bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Tivibu Web ile başladığımız hizmetimize, Tivibu Ev ve Tivibu Cep'i ekledik. Tivibu Ev ile her geçen gün daha çok TV izleyicisine ulaşıyoruz. 16 ay gibi kısa bir dönem içerisinde 100 bini aşkın Tivibu Ev kullanıcısına ulaştık. Hedefimiz, ulaştığımız kişi sayısını her geçen gün artırmak' şeklinde konuştu.

EN ÇOK ABONE MARMARA'DA

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre en çok Tivibu Ev abonesi olan bölgeler sıralamasında 46 bin ile Marmara Bölgesi birinci sırada. Marmara'yı 21 bin abone ile İç Anadolu Bölgesi, 15 bin aboneyle de Ege Bölgesi izliyor. Tivibu Ev'in en çok kullanan iller sıralamasındaysa, 37 bin aboneyle İstanbul birinci, 17 bin aboneyle Ankara ikinci, 11 bin 500 aboneyle İzmir üçüncü olarak yer alıyor.

Yılmaz, 2006 yılında sadece bir internet servis sağlayıcısı olarak kurulan TTNET'in, kısa sürede hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri olduğunu, 2011 yılsonu itibarıyla 6 milyonu aşkın aboneye ve 3 milyar TL ciroya ulaştıklarını söyledi. Başarılarının Türkiye ile sınırlı olmadığını söyleyen Yılmaz, 'İngiltere merkezli Point Topic'in 2012 ilk çeyrek verilerine göre, DSL bazında 100'ü aşkın ülkeden 300'ü aşkın internet servis sağlayıcısının değerlendirildiği raporda, abone sayımızla dünyanın en büyük 10 internet servis sağlayıcısı arasındayız' diye konuştu.


TTNET AKILLI EV İŞİNE GİRİYOR

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, daha da hızlanan internetin tüm yaşam alışkanlıklarımızı değiştireceğine de dikkat çekerek, 'TTNET bu anlamda gelecek yıl itibarıyla yeniliklere hazırlanıyor. Evlerinize sensor ve kameralarla irtibatlı bir bilgi kutusu koyulacak, buradan eşiniz çocuğunuz eve geldiğinde size bir mesajla bilgilendirme gelecek. Uygun ev aletleriniz uzaktan kontrol edilebilecek, ilişkilendireceğimiz her şey perdeniz-kapınız açılacak ve hareketlenecek. Gelecek yıl itibarıyla işte tüm bunlara olanak sağlayan 'akıllı ev' konseptini kademe kademe hayata geçireceğiz. Rekabet artık veride ve bütünleşik iletişim hizmetlerini sunabilme noktasında. Fiber dönüşümün ardından akıllı ev dönüşümü de başlayacak' dedi.




12 yıl önce