|

TTNET gençleri MIT'te eğitecek

'Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesiyle teknoloji alanında 60 gence eğitim veren TTNET, 2012'de bin genci daha eğiterek sektöre kazandırmayı amaçlıyor. TTNET Genel Müdürü Yılmaz, seçilen öğrencilerin yapılan işbirliği sonucu Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) de eğitim sertifikası alabileceklerini söyledi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 23/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:31 - 22/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
TTNET gençleri MIT'te eğitecek
TTNET gençleri MIT'te eğitecek

Geçtiğimiz yıl başlattığı 'Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesiyle 60 gence eğitim veren TTNET, projenin 2012 ayağını İzmir'deki Gediz Üniversitesi'nde başlattı. Eğitimlere İzmir ve yakın iller, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Balıkesir, Burdur ve Antalya'dan 100 genç katılacak. Projenin hedefi bu yılın sonunda eğitim alan öğrenci sayısını 60'tan 1060'a çıkarmak. Eğitimlere katılan gençler, ayrıca dünyanın en saygın üniversitelerinden olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) Entreprise Forum Türkiye tarafından verilecek girişimcilik eğitimleri ile etkin birer üretici olarak ekonomiye değer katma yönünde kapasitelerini geliştirme fırsatı da bulacaklar. Katılımcılar, MIT Katılım Sertifikası alacaklar.

HIZLA BÜYÜYEN BİR EKONOMİ

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Yaratıcı Ekonomi Raporu'na göre, gelişmekte olan ülkeler arasında dördüncü sırada bulunduğunu hatırlatan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Yaratıcı ekonomilerin yıllık büyüme hızı yüzde 4. TTNET olarak, yaratıcı ekonomi kavramını sahiplenmeye karar verdik ve yaratıcı ekonomiyi kapsama alanımıza aldık. Kendimize öncelikli alanlar belirledik. Bunlar, dijital içerik üretimi, sunumu, ticaretin elektronikleşmesi. Geçen sene, projemize 3 bin 606 başvuru aldık. Bunlardan 60 gencimizi seçtik ve eğitim sürecinden geçirdik. 2012 hedefimiz, bu sayısı 1060'a çıkarmak. Bu yıl İzmir'den 100 gencimizi projeye dahil ettik.” dedi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise toplantıda, “Geleceğin mesleklerini, geleceğin insanlarını yetiştirmek için, piyasanın taleplerini çok iyi değerlendirmek gerekli. Bizler de bunun farkında olarak hareket etmekteyiz” dedi.


İzmir'de neyse Şırnak'ta da o

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bugün dünyada güçlü olmak demek, bilgiye sahip olmak, üretmek, kullanmak demek. Ülkemizde son 10 yılda yapılanlar, bilgi toplumu hedefini gerçekleştirmek için atılan çok önemli adımlar. Daha önce internet girmek için çevirmeli bağlantı vardı, karın gurultusu gibi bir ses gelir ve bağlanamazdık. Biz ülkeyi bir baştan bir başa internet otobanlarıyla döşedik. Bugün erişilebilirlik, İzmir'de neyse, Şırnak'ta da aynı. Biz ülkemizde sayısal uçuruma asla izin vermedik. 10 bin köy ve mezraya uydu veya WIMAX denilen kablosuz genişbant internet erişimi sağladık.” dedi. Türkiye'de teknolojiyi kitlelere yaymak için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, “FATİH projesi, bugün bilişim toplumu hedeflerini gerçekleştirmek için attığımız çok önemli bir adımdır. Ülkemiz bu projeyle bilgi toplumu olma hedefinde çok önemli bir rol alacaktır. Biz halk olarak teknolojiyi çok kolay benimsiyoruz ve kullanıyoruz" dedi


2012 uygulamaları hızla devam ediyor

“Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesinin 2012 yılı uygulaması İzmir'den sonra Eskişehir, Adana, Erzurum, Ankara, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Samsun ve İstanbul'da devam edecek. Böylece, “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi 2012'de Türkiye'nin 81 iline erişecek. Eğitim programlarından yararlanmak isteyen 18-30 yaş aralığındaki, asgari orta derece İngilizce dil bilgisine sahip her genç www.yaraticiekonomiyedestek.com sitesinden başvuru yapabilecek.


Şener Şen ilk reklamı izletti

TTNET'in 'Yaratıcı Ekonomiye Destek' projesinin yeni reklamlarında rol alan ünlü oyuncu Şener Şen , projenin Türkiye'de gençlerin eğitimi için önemli olduğunu belirterek, yeni reklamları ilk kez toplantıda bulunanlara izletti. Etkinlikte ayrıca, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan moderatörlü ğünde düzenlenen panelde, iş ve sanat dünyasından profesyoneller sunum yaptı. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, Lab-X Kurucu Ortağı Ulvi Sami, TTNET İş Geliştirme Direktörü Murat Eren, Massachusetts Institute of Technology Enterprise Forum Türkiye Başkanı Selçuk Kiper de yer aldı.




12 yıl önce