|

Türk Telekom internette 100 Mbps dönemini başlattı

Türk Telekom, genişbant erişiminde kullanıcıların hızına hız katmaya hazırlanıyor. Türkiye'yi VDSL2 teknolojisiyle 50 Mbps ve 100 Mbps hızlara taşıyacak olan Türk Telekom, ADSL2+ teknolojisiyle de 16 Mbps'ye kadar hızda genişbant erişim sağlayacak. 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak yeni internet paketleri tüm internet servis sağlayıcıları aracılığı ile kullanıcıları yeni bir boyuta taşıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/12/2010 الجمعة
Güncelleme: 11:46 - 24/12/2010 الجمعة
Yeni Şafak
Türk Telekom internette 100 Mbps dönemini başlattı
Türk Telekom internette 100 Mbps dönemini başlattı

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, 2011 yılına sayılı günler kala yeni internet hız paketlerini tanıttı. Daha önce pilot uygulamaların gerçekleştiği VDSL2 teknolojisiyle en yüksek 32 Mbps sunan ve ADSL'de 8 Mbps kadar hızları sağlayan Türk Telekom, VDSL2 ve ADSL2+ teknolojileriyle Türkiye'yi yeni bir boyuta taşıyacak. VDSL2 teknolojisiyle 50 Mbps ve 100 Mbps'ye kadar hız paketlerini sunmaya başlayacak olan Türk Telekom ADSL2+'da ise hızı 16 Mbps'ye kadar yükseltecek.

Türk Telekom'un yeni internet paketleri Kartepe'de düzenlenen bir toplantıyla basın mensuplarına duyuruldu. Toplantıya Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ile Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay katıldı.

“Genişbant internet alanındaki öncülüğümüzü hızımıza hız katarak sürdürüyoruz”

Türk Telekom'un 2010 yılında art arda gerçekleştirdiği proje ve yatırımların Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeni bir iletişim merkezi haline gelmesini sağladığını belirten Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, 2010 yılında, adı daha sonra Türk Telekom tarafından Pantel olarak değiştirilen Invitel International'ın satın alınması ile Cidde, Amman, Şam ve İstanbul'u birbirine bağlayacak olan JADI Link projesinin hayata geçirilmesinin Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında bir ses ve data köprüsü haline gelmesinde büyük önem taşıdığını belirtti.

Son 5 yılda 8 milyar TL'den fazla konsolide yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Gökhan Bozkurt, son iki yılda uluslararası alanda 50'den fazla ödül kazandıklarının altını çizdi. 2010 yılının üçüncü çeyreğinde 6.5 milyon civarında ADSL hat sayısına ulaşmalarının, öncü konumlarını perçinlediğini ifade eden Bozkurt, “Hızımıza hız katarak,Türkiye'ye, geleceğin internet hız ve kapasitelerini sunuyoruz. Bu alanda yeni bir dönemin kapılarını daha güçlü altyapımızla açmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


“İnternet kullanıcılarını VDSL2'de 100 Mbps'ye kadar, ADSL2+'da 16 Mbps'ye kadar hızla tanıştırıyoruz”

Müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayış ile geliştirdikleri paketlerin sunduğu avantajlara dikkat çeken Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da şöyle konuştu:

“Ürün ve hizmetlerimizi güçlü altyapımızla sürekli geliştirerek ülkemizde internetin dönüşümüne öncülük ediyoruz. En son olarak kullanıcıları VDSL2'de 100 Mbps, ADSL'de 16 Mbps hızla tanıştırıyoruz. Hızımızı artırırken internet kullanıcılarına, müşteri odaklı bir yaklaşımla bu yeni internet paketlerini daha yüksek hızlarda ve kotalarda sunuyoruz. Bu kapsamda adil kullanım noktasına ulaştıklarında kullanıcıların internet hızları 512 kbps yerine 1 Megabit olacak. Kullanıcılar önümüzdeki dönemde yeni kota ve hız seçenekleri eklediğimiz avantajlı internet paketlerimiz arasından kendilerine uygun olanı seçerek yararlanabilecekler.”

“5 senede yurtdışı çıkış hızı 20 kat arttı”

Toplantıda son olarak söz alan Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay ise modern bir iletişim altyapısının kurulması, yeni nesil şebekelerin geliştirilmesi ve dijital uçurumun kapanmasına katkı ilkeleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Son dört yılda fiber optik kablo ağlarını yüzde 30 oranında büyüterek yaklaşık 128 bin km kablo uzunluğuna ulaştıklarını söyleyen Atalay, “Bu dünyanın çevresinde 3 kez tur atmaya denk geliyor” dedi. Son 5 senede yurtdışı çıkış hızlarını 20 kat artırarak 30 Gbps'ten 590 Gbps'e çıkarttıklarını ve kırsal alandaki 10.270 santrali dijitale dönüştürdüklerini belirten Atalay, “Türkiye'nin en büyük, en güçlü IP altyapısı ile yüksek hızlı internet, IPTV, Web TV ve video hizmetlerini sunuyoruz. Sahip olduğumuz güçlü altyapımızı daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. İnternet dünyasını yeni ürün ve hizmetlerle tanıştırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Türk Telekom internet paketleri

Yüksek hızda yeni limitsiz paketler

VDSL2 100 Mbps'ye kadar (100 GB Adil kullanım noktaları)

VDSL2 50 Mbps'ye kadar (100 GB Adil kullanım noktaları)

VDSL2 32 Mbps'ye kadar (50 GB Adil kullanım noktaları)

ADSL2+ 16 Mbps'ye kadar (50 GB Adil kullanım noktaları)


Mevcut limitsiz paketler için yeni adil kullanım noktaları

ADSL 8 Mbps'ye kadar: (Yeni 25 GB Adil kullanım noktaları)

ADSL 8 Mbps'ye kadar: (Yeni 100 GB Adil kullanım noktaları)



Yeni limitli paketler - Kotalar


ADSL2+ 16 Mbps'ye kadar - 5 GB

VDSL2 32 Mbps'ye kadar - 10 GB

VDSL2 50 Mbps'ye kadar - 15 GB

VDSL2 100 Mbps'ye kadar - 20 GB



٪d سنوات قبل