|

Türk Telekom'un internet kesintisine yorumu böyle

00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:53 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Telekom'un internet kesintisine yorumu böyle
Türk Telekom'un internet kesintisine yorumu böyle

Türk Telekom açıklamasında, dün gece yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklığın bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olduğu belirtilerek, 'Ancak teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır' denildi.

Türk Telekom tarafından internet erişimi sorununa ilişkin yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Türk Telekom olarak, sahip olduğumuz altyapıyı, güncel teknolojilerle sürekli geliştirmekte, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize etmekteyiz. Türkiye'nin 81 ilindeki müşterilerimizin daha yüksek hızlarda internete erişimini sağlayacak fiber internet için çalışmalarımız aralıksız şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 kilometre fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye'nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.

Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur. Ancak 7 gün 24 saat hizmet veren teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır. Müşterilerimize en yüksek internet hızlarını en geniş kapsamda sunma ve Türkiye'nin her bölgesine fiber erişimi için çalışmalarımız devam edecektir.' İSTANBUL (AA)


12 yıl önce