|

Turkcell, 3G'de 42,2 Mbps hıza ulaştı

Melih Bayram Dede
00:00 - 8/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 8/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Turkcell, 3G'de 42,2 Mbps hıza ulaştı
Turkcell, 3G'de 42,2 Mbps hıza ulaştı

Turkcell, Kartal Plaza'da yaptığı 3G hız denemelerinde 42,2 Mbps hıza ulaşarak; dünyada bu teknolojiyi deneyen üçüncü operatör oldu. Şebekesindeki mevcut çift frekans teknolojisini (Dual Carrier) kullanarak, Ericsson'la birlikte yaptığı denemelerde 40 Mbps hızlara ulaşan Turkcell, böylelikle teknoloji alanındaki liderliğini açık ara sürdürmeye devam ediyor.


Turkcell'in bugün yaptığı denemelerle Türkiye'nin Avustralya ve Polonya'dan sonra dünyada bu teknolojiyi deneyen üçüncü ülke olduğunu söyleyen Turkcell'in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, yakın bir zamanda HSPA+ çift frekans destekli cihazlar sayesinde bu hızlara ulaşmanın mümkün olacağını belirterek şöyle konuştu:


“Turkcell şebekesini HSPA+ desteğiyle kurduğu için, Turkcell müşterileri bugünün ve geleceğin 3G teknolojilerini A tipi lisansı sayesinde rahatlıkla kullanabilecek. Turkcell olarak bu yıl içinde bu hızları, şebekemizde müşterilerimize sunmaya hazır hale geleceğiz. Bundan sonraki hedefimiz, 3G'de 84 Mbps hıza ulaşmak olacak. Her zaman olduğu gibi en yeni teknolojilere yatırımımızı sürdürüyoruz. Biz Turkcell olarak şebekemizi en yeni teknolojilere sürekli hazır hale getiriyoruz.”


Turkcell, Ericsson ile yaptıkları testlerde Haziran 2009'da Türkiye'de ilk kez 28 Mbps hıza ulaşmış, Temmuz 2009'da ise 3G'den sonraki mobil teknoloji olan LTE (Long Term Evolution) testlerinde170 Mbps hızı aşmıştı.


14 yıl önce