|

Turkcell abonelerine iPhone cüzdan oldu

Visa Europe, iPhone kullanıcılarına özel ilk temassız mobil ödeme uygulamasını Yapı Kredi ve 500 binden fazla iPhone kullanıcısına sahip Turkcell'le işbirliği yaparak Avrupa'da önce Türkiye'de kullanıma sunuyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/01/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:24 - 25/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Turkcell abonelerine iPhone cüzdan oldu
Turkcell abonelerine iPhone cüzdan oldu

Visa Europe ve Yapı Kredi, temassız alışveriş teknolojisi kullanan ve iPhone kullanıcılarına özel olarak hazırlanan 'iCarte' adlı mobil ödeme çözümünü Turkcell ile birlikte kullanıma sunuyor. 500 binden fazla iPhone kullanıcısı olan Turkcell'in bu hizmetinden yararlananlar, 35 TL'ye kadar olan alışverişlerini 42 bin temassız satış noktasında kredi kartı yerine iPhone'larını POS cihazlarına yaklaştırarak gerçekleştirebilecekler. Uygulamada kullanılan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisi henüz iPhone telefonlarda bulunmuyor. Bu özelliğin iPhone'a sonraki sürümlerde gelmesi bekleniyor.

YENİ TELEFONLAR CÜZDANLI GELECEK

Toplantıda söz alan Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, “Temassız mobil ödemeler yakın alan iletişim (NFC) teknolojisinin başlıca sürükleyici güçlerinden biridir. Bundan sonra kendi markamızla satışa sunacağımız tüm telefonlar temassız ödemeyi destekleyecek. Turkcell olarak amacımız, müşterileri bankaya göndermeden kullanışlı ve verimli bankacılık hizmetleri vermek.” şeklinde konuştu. Visa Europe Mobil Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Guido Mangiagalli ise, temassız teknolojiyi destekleyen cep telefonlarının yeterince yaygın olmamasının önlerine bir engel oluşturmasından dolayı, var olan iPhone kullanıcıları için bu yeni aksesuarı geliştirdiklerini söyledi.

ŞUBAT'TA KULLANIMA SUNULACAK

Toplantıda söz alan Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, “Bugün Visa kartı sahiplerine iCarte'ı sunarak Türkiye'de bir Avrupa ilkine daha imza attık.” dedi. Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer ise “iCarte'ı, Şubat ayı içesinde müşterilerimizde buluşturmuş olacağız. Bu hizmeti Türk tüketicisiyle tanıştıran ilk banka olarak son derece mutlu ve gururluyuz.” dedi.

iCarte alışverişte nasıl kullanılıyor?

Avrupa'nın ilk mobil ödeme çözümü olarak lanse edilen 'iCarte' aksesuları üzerinde bir Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisi kullanan bir anten ve Visa mobil kartının güvenli biçimde muhafaza edildiği bir güvenli birim barındırıyor. Wireless Dynamics firması tarafından geliştirilen iCarte'ı iPhone'una takan kullanıcılar App Store'dan “iCarte için Visa Mobil” uygulamasını indirebilecekler. iCarte uygulaması 'online cüzdan' işlevinin yanısıra, kişinin harcamalarını da kontrol altına alarak, bütçesini de iPhone üzerinden yönetmesini de sağlıyor.


Tüketici alışverişi temassız istiyor

Visa Europe tarafından İtalya, Polonya, Türkiye ve İngiltere'de yaptırılan ve yaklaşık 4.200 kişinin katıldığı araştırmada tüketicilerin temassız mobil ödemelere yoğun bir talep gösterdiği saptandı. Araştırmaya katılanların yüzde 41'i Visa mobil ödemesini “kesinlikle” ya da “muhtemelen” kullanacaklarını ifade etti. Aynı soru iPhone kullanıcılarına sorulduğunda bu cevabı verenlerin oranı yüzde 57'ye yükseldi. Bu sonuç iPhone'un, hedeflenen cep telefonu kullanıcıları ile yeni ödeme teknolojilerine olumlu yaklaşan tüketicilerin kesiştiği ideal nokta olduğunu gösteriyor. Araştırma ayrıca iPhone kullanıcılarının yüzde 87'sinin telefonlarında temassız mobil ödeme yapabilmek için bir aksesuar kullanabileceklerini ortaya koydu.



***


13 yıl önce