|

Turkcell: Bu ceza hukuka aykırı

Türk Telekom'un Ankara Asliye 7. Ticaret Mahkemesi'nde açtığı dava sonucunda gecikme bedeliyle birlikte toplam 279 milyon 227 bin TL ödemeye mahkum olan Turkcell'den konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:31 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Turkcell: Bu ceza hukuka aykırı
Turkcell: Bu ceza hukuka aykırı

Türk Telekom'un Ankara Asliye 7. Ticaret Mahkemesi'nde açtığı dava sonucunda gecikme bedeliyle birlikte toplam 279 milyon 227 bin TL ödemeye mahkum olan Turkcell'den konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. İşte Turkcell'in açıklaması:


“Şirketimiz ile Milleni.com GMbH firması arasında uluslararası ses trafiği taşıması ile ilgili olarak imzalanan Uluslararası Arabağlantı Sözleşmesi Ulaştırma Bakanlığı ve o tarihteki ünvanıyla Telekomünikasyon Kurumunun izin ve onayı alınarak imzalanmıştır.


Bu nedenle anılan sözleşme ve bu kapsamda yürütülmüş olan ticari faaliyetler hukuka uygun olup; aynı nedenle mahkeme kararı haksız, hukuka ve usule aykırıdır.


Konu ile ilgili haklılığımıza olan inancımız ve kararın hukuka aykırı olduğu görüşünden yola çıkarak gerekçeli mahkeme kararının tebliği akabinde temyiz yoluna müracaat edeceğimizi kamuoyunun dikkatine sunarız.”

14 yıl önce