|

Turkcell, 'Müşteri Kral' dedi Londra'dan iki ödülle döndü

Turkcell, Gartner'dan En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi, Loyalty Awards'dan da Çiftçi Paketiyle Sadakat Programında En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisinde ödül aldı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, 'Müşterimizi kral olarak görüyoruz. Aldığımız ödüller de gösteriyor ki müşteriyi ve ihtiyaçlarını anlamakta sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi şirketi Turkcell'dir' dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 14/06/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 14/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Turkcell, 'Müşteri Kral' dedi Londra'dan iki ödüll
Turkcell, 'Müşteri Kral' dedi Londra'dan iki ödüll

Turkcell, Gerçek Zamanlı Pazarlama (Real Time Marketing) çalışması ile dünyanın en prestijli Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ödüllerinden birinin verildiği 'Gartner CRM Excellence Awards' yarışmasının finalinde birincilik alarak Türkiye'nin gururu oldu. Turkcell 2007 yılında aynı yarışmada 'Müşteriy(l)e Yolculuk' programıyla da ödül almıştı. Turkcell, Loyalty Awards'dan da Çiftçi Paketiyle Sadakat Programında 'En İyi Teknoloji Kullanımı' birincilik ödülünü aldı. Sadakat Programında En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisinde inovasyonun, bilgi ve iletişim teknolojilerinin en iyi örneği aranıyordu. Turkcell çiftçiye verdiği hizmetler ve sağladığı faydayla birincilik ödülüne layık görüldü. Turkcell'in çiftçi hizmetleri 2011 yılında TESİD'in (Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği) verimliliği ve inovasyonu teşvik etmek amacıyla düzenlediği Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri'nde 'Yaratıcı Fikir' dalında ödüle layık görülmüştü. Turkcell Loyalty Awards'da Platinum ile Yılın En İyi Bağlılık Programı kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

MÜŞTERİYİ KRAL GİBİ GÖRÜYORUZ

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada 'Turkcell olarak her gün 34,5 milyon müşterimiz için en kaliteli hizmeti, en ileri teknolojiyi, en avantajlı fiyatlarla sunuyor ve onların memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Müşterimizi kral olarak görüyoruz. Aldığımız ödüller de gösteriyor ki müşteriyi ve ihtiyaçlarını anlamakta sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi şirketi Turkcell'dir. Hedefimiz müşteriyi daha iyi anlayarak onun ihtiyaçlarını daha hızlı karşılamak. Çıkardığımız paketlerin kullanım oranı yüzde 70'in üstüne çıktı. Hedef, ev hanımıyla, profesörün, çiftçinin ihtiyacının farklı olduğunu bilmek ve o müşterilerin ihtiyaçlarına göre hareket etmek' dedi.


Her çiftçinin cebinde ziraat mühendisi olacak

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, ödül Çiftçi Paketi ile ilgili şu bilgileri verdi: 'Çiftçi paketimizde şu anda 1 milyonu aşkın çiftçi var. Çiftçiler için lokasyon bazlı hava durumundan mobil eğitime kadar birçok hizmet sunuyoruz. Mobil eğitimden geçen yıl 650 bin çiftçi yararlandı. Mobil ilanlar yoluyla çiftçilerimize bir mesajla tarlaya gitmeden ürünlerini satma imkanı veriyoruz. Bu hafta sonunda Tarım Doktoru servisimiz başlayacak. Bu servisle cep telefonu üzerinden ziraat mühendisleri ile çiftçiye özel zirai danışmanlık hizmeti vereceğiz.'


50 milyon liralık pazar oluşturuldu

* Emre Sayın'ın verdiği bilgiye göre, çiftçi paketini çiftçilik belgesi olan 1 milyonun üzerinde kişi kullanıyor.

* Pakette il ve ilçe bazında 'Konuma Özel Zirai Hava Durumu', 5 ana başlık, 50 alt kategoriye özel ürüne yönelik bilgi paketi var.

* Çiftçi Mobil İlan Portalı ile 2011 yılında 50 milyon liralık bir pazar oluşturuldu. Çiftçilerplatform üzerinden yetiştirdikleri ürünleri ya da sahip oldukları malları ülkenin dört bir yanına satabiliyor

* Çiftçiler, yaşadıkları şehirlerin dışındaki ürün ve fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olabiliyor.

* Her ay çekilişle çiftçilere bir New Holland traktör hediye ediliyor.


Türk şirketleri damga vurdu

Loyalty Awards törenine Türk şirketleri damgasını vurdu. Turkcell'in yanısıra Opet, Vodafone Türkiye, Garanti Payment Systems de ödül aldı. Gartner Ödülleri'de ise Turkcell'in yanısıra Yapı Kredi Bankası ödüle layık görüldü.



12 yıl önce